Пожежа на Хмельниччині: один чоловік загинув, ще один травмований (ФОТО)

Пожежа на Хмельниччині: один чоловік загинув, ще один травмований (ФОТО)
Тут і далі фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Сусіди повідомили про пожежу в будинку. 

  • З’ясувалось, що на той час в домі були двоє людей. 

Цієї ночі, 29 січня, в Ярмолилинецькій тергромаді трапилась пожежа. В селі Кадиївка загорівся житловий будинок. Сусід викликав надзвичайників о 3:47, повідомляють в управлінні рятівників. 

На місці події надзвичайники побачили, що вогонь розкинувся на площу в 50 квадратних метрів, а всередині перебували люди. Пожежники одразу ж приступили до гасіння. Але через сильне задимлення їм довелося працювати в апаратах органів дихання та зору. 

Під час розвідки та гасіння, в одній із кімнат знайшли тіло 59-річного чоловіка. Ще один – 88-річний громадянин отримав травми, але від госпіталізації він відмовився.

Відео дня

Пожежу загасили. Вогнеборці кажуть, вогонь зайнявся через необережність під час паління.

— Порушення правил пожежної безпеки – це як лотерея, але на кону стоїть життя. Шановні громадяни, будьте свідомі до власної безпеки, не паліть у ліку, стежте за справністю пічки та електромережі, навчайте дітей правил безпеки. Прості поради, але вони допоможуть оминути лихо! — кажуть надзвичайники. 

Нагадаємо, днями трапилась масштабна пожежа на виробництві пластику. Згоріло 400 “квадратів” приміщення. Та ледь не вибухнули газові балони. Більше про це читайте за посиланням.

Також в багатоповерхівці на Львівському шосе вибузнула граната в квартирі. Загинули двоє людей. Подробиці читайте за посиланням.

— Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up