Пожежа на Старокостянтинівському шосе пошкодила новобудову. На ремонт потрібні мільйони

Пожежа на Старокостянтинівському шосе пошкодила новобудову. На ремонт потрібні мільйони
  • Пожежа на Старокостянтинівському шосе знищила меблеву фабрику. Вогонь також пошкодив сусідній будинок - ЖК «Dolce Vita»

  • Новосілля людей у новенькі квартири відтерміновується. Дах їх будинку обгорів.

  • На відновлення потрібно майже 3 мільйони. Частину виділять з міського бюджету.

2 липня 2017-ого десятки пожежників гасили палаючу будівлю меблевої фабрики на Старокостянтинівському шосе, 26. Причину загоряння досі шукають поліцейські. Тим часом саму будівлю вже зрівняли із землею. Власники запланували на території будівництво торгівельно-офісного центру.

Люди просять допомоги

Поки техніка згрібає залишки меблевої фабрики, власники квартир сусіднього будинку оббивають пороги міської ради. Просять допомоги. Вони ще не встигли заселитися у власні квартири. Й не зможуть, поки дах і стіну будинку не відновлять. А на це потрібно 2,9 мільйона гривень. Зі своєї кишені люди платити за все не хочуть.

Читайте також: Меблеву фабрику знесли. Що з`явиться на місці столітньої будівлі

Відео дня
blockquote>

У міській раді запланували виділити з бюджету 700 тисяч гривень. Де братимуть решту суми, vsim.ua запитали в заступника міського голови.

 - Вирішили допомогти на основі звернень жителів і висновків комісії по надзвичайних ситуацій. Потрібно допомогти мешканцям, поки іде слідство. Якщо найдуть винного, то ми з нього стягнемо ці кошти. Щоб врятувати будинок, потрібно 2,9 мільйона гривень. Це з утепленням й усім іншим. У фінансуванні робіт будуть брати участь «Таврія», яка займає перший поверх, забудовник Скочеляс. А також підрядчик і самі мешканці. Думаю, їм не буде велика сума. Їм, до речі, після пожежі дали по 5 тисяч матеріальної допомоги, - каже Анатолій Нестерук.

Перестали продавати житло

Більшість помешкань в обгорілому будинку ЖК «Dolce Vita» уже продані. Забудовник, яким є ПП «Стандарт-Інвест», не встиг реалізувати лише однокімнатну квартру. Як повідомили vsim.ua в центрі продажу, повернуться до її продажу лише після повного відновлення будинку.

В одній з квартир вогонь пошкодив вікно.

Строки проведення робіт ще не оголошують. Визначаться із датою початку робіт після сесії міської ради, яка запланована на 25 жовтня. На ній мають прийняти зміни до бюджету міста. Серед питань, які запропонують депутатам (серед них є Олександр Скочеляс – прим. авт.) – виділення 700 тисяч гривень на відновлення будинку. Слідкуйте за новинами Хмельницького на vsim.ua.

Біля будинку продовжують розбирати колишню меблеву фабрику.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
  • Микола Вінник

    Буду брудно лаятись, отже дальше не на солов'їній.

    Sука, сам поджег и теперь блRть просит денег на ремонт того что не догорело!
  • Микола Вінник

    Буду брудно лаятись, отже дальше не на солов'їній.

    ССсука, сам поджег и теперь блять просит денег на ремонт того что не догорело!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:38 150 вулиць без світла: графік відключення на тиждень у Хмельницькому 16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up