В парку Чекмана почали капремонт. Буде не тільки велодоріжка, а й спортивний майданчик

В парку Чекмана почали капремонт. Буде не тільки велодоріжка, а й спортивний майданчик
Велодоріжка проходитиме позаду лавочок
  • Минулого тижня почали капітальний ремонт в парку Чекмана. 
  • За 609 тисяч гривень там мають збудувати пішохідну та велосипедну доріжки. 
  • Вже облаштовують спортивний майданчик, а наступного року може з'явитися і дитячий. Де це все буде?

 

 

До кінця грудня вздовж Південного Бугу збудують велодоріжку. Розтягнеться вона по всій набережній і, можливо, наступного року дотягнеться аж до Гречан. Поки що на цій частині продовжують вимощувати тротуарну плитку. Доріжку для велосипедистів облаштують збоку. Робітники вимощують сіру, рожеву та жовту плитку на частині набережної, яку не завершили під час реконструкції. Територію навколо не обгородили. Пішоходи йдуть по газону або ж навпростець - поміж робітників. На викладеній сьогодні плитці, кажуть чоловіки, можна буде ходити вже ввечері. Встелити плитку обіцяють до кінця жовтня. Отак виглядає пішохідна частина біля входу в парк.  

А в парку Чекмана минулого тижня почали розчищати територію біля станції прокату катамарнів. Сюди буде тягнутися дорога для велосипедистів. І саме тут будуватимуть нову пішохідну доріжку. Вона потрібна для того, щоб хмельничани змогли дістатися до нових майданчиків - спортивного та дитячого. Вже розрили землю, привезли щебінь.  

- Ця територія буде окультурена. Пішохідна частина буде завершуватися біля місточку, а вело в перспективі повинна йти біля "Спартака" і аж в Гречани, - розповідає заступник міського голови Володимир Гончарук. Майданчик для активної молоді облаштують тут (дивіться на фото зверху, - прим.авт). Проект знайшов підтримку під час проведення конкурсу громадських ініціатив. За бюджетні кошти тут встановлять комфортний спортивний майданчик для паркуру. На нього витратять 85 тисяч гривень. 

Відео дня

Проект подала Ініціативна група громадян з розвитку та благоустрою парку ім. М. Чекмана. Соціальна ініціатива направлена на здорове дозвілля молоді.

На цій ділянці облаштують і дитячий майданчик. Але пізніше. Дана громадська ініціатива не пройшла цього року, тому фінансування не отримала. Коштів в бюджеті на це також не закладені. Але в парку постійно гуляють хмельничани з дітьми. Тому нові гойдалки зайвими не будуть. За словами Володимира Гончарука, територію для дітлахів тут облаштують, спеціально залишать для цього місце. Це лише питання часу. 

Читайте також:  Які ініціативи хмельничан отримали фінансуванняПоки що підрядники вирішували, як це все правильно розмістити і організувати. В міській раді обіцяють, що не знищать жодного дерева, а нове місце для спорту і відпочинку буде гарно освітлюватися. Пішохідна доріжка вестиме від набережної до спортивного майданчика. Цією ж стороною йтиме і велодоріжка. Загальна довжина двох її частин  складатиме близько 900 метрів.Загальна ширина велосипедної дороги – 2,5 м, по 1,25 на одну смугу. Покриття  буде з бруківки.Один спортивний майданчик на даній території вже є

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Сергей

    Парк Чекмана - обєкт  управління ЖКГ, що в підпорядкуванні  Нестерука. А гончарук  якось дивно та так запопадливо опікується цим парком. Явно має свій інтерес. "Цена вопроса" вартує його   уваги.
  • Маєвська Ганна

    Я ніколи не любила цей парк. Там завжди було дуже брудно і наліплено, але зараз відчуваються зміни. Стало  менше генделів, менше сміття, чудові клумби ну і звичайно набережна. Тепер можна приводити сюди друзів з інших міст і по доброму хизуватися)
  • Маєвська Ганна

    Я ніколи не любила цей парк. Там завжди було дуже брудно і наліплено, але зараз відчуваються зміни. Стало  менше генделів, менше сміття, чудові клумби ну і звичайно набережна. Тепер можна приводити сюди друзів з інших міст і по доброму хизуватися)
  • Хмелевская Ольга

    Наведіть лад у парку! Позавчора на очах у дітей собацюра роздерла чотирьох котів! Спочатку коти, а потім і люди? Там, де гуляють дітки, не повинно бути бродячих псів!

    .полінка reply Хмелевская Ольга

    там і так все гарно. Молодці, що взялися нарешті за це діло. А мамки з калясками хай в дворах сидять. нема чого шастати

    Хмелевская Ольга reply .полінка

    порозумнішаєш - будеш тоді розказувати кому і де гуляти. Шастаєте поки що ви, придурки, яким адреналіну у п*яту точку бракує.



    І хто тобі, хвореньке, про коляски казав? Само придумало?)))

    Розумієш, зайчику, не всім хочеться аби дитина отримала психологічну травму, як схоже отримала ти. І якщо таке слово як "гуманність" тобі незнайоме, то нема про що з тобою навіть розмовляти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up