“Прокинулась від того, що задихаюсь”: чому хмельничани скаржаться на підприємство в Дубовому

“Прокинулась від того, що задихаюсь”: чому хмельничани скаржаться на підприємство в Дубовому
  • Віднедавна звичайне свіже повітря перетворилося для мешканців Дубового в розкіш.
  • А чорні хмари диму та періодичний їдкий запах вже нанесли шкоди здоров’ю одній з хмельничанок.
  • Що відбувається на вулиці Маршала Красовського, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Вулиця Маршала Красовського - одна з головних вулиць мікрорайону Дубове. Свій початок вона бере від недіючого залізничного переїзду й пролягає вздовж обласної лікарні та старого аеропорту. Тут розташовано чимало приватних будинків. Мешканці давно знають один одного, тож спілкуються, наче рідні. Та нещодавно об’єднало сусідів й дещо інше - запах, від якого стало неможливо дихати. Провівши власне розслідування, місцеві виявили хто і що є його творцем. Виявилося, що неприємні аромати долинають зі стін одного з підприємств. Виникають вони в результаті спалення незрозумілих речовин. Що може спричиняти їдкий запах, читайте далі.

“З’явились відкашлювання і кровотеча”

Дим і сморід сусіди стали помічати вночі. Так, пані Людмила часто серед ночі виходить на подвір’я. Жінка пояснює: “Я після інсульту, мені потрібне свіже повітря”. Під час одного з таких перебувань на дворі, вона й помітила, як з підприємства “валить” дим. 

Відео дня

Помічати сморід і чорні димові хмари почали й інші мешканці. Хмельничанка Людмила працює фрілансером. Тож найчастіше вона перебуває вдома. А тому й стала чи не найголовнішим свідком всіх подій. 

У своєму двоповерховому будинку Людмила мешкає сама. Вранці полюбляє вийти на подвір’я й насолодитися ароматною кавою. Та от нещодавно її домашня ідилія зіпсувалась. Дійшло до того, що вночі жінка стала задихатися. Згодом з’явилися відкашлювання, а також носова кровотеча. Їдкий запах все посилювався і терпець Людмили увірвався. Жінка вирішила діяти рішуче й звернутися до власників підприємства. Після невдалих спроб, вона розповсюдила інформацію в соцмережах, а згодом звернулась до правоохоронців.  

Що спричиняє сморід і чи є він взагалі? Адже власники підприємства кажуть, що проблема вигадана. Щоб знайти відповідь, варто дізнатися що коїться в стінах підприємства.  

“Вставляють палиці в колеса”

Підприємство знаходиться на місці колишнього “МАЗ-Сервісу”. Стара назва там досі видніється, однак господарі - нові. Ними є Сергій Мельник і його дружина Тетяна Мельник. Така інформація є у сервісі YouControl. Назва підприємства - “Тісмел”. Основний вид діяльності  - виготовлення взуття. Крім того, подружжя займається й іншим виробництвом. Зокрема, гумових і текстильних виробів.

Так, журналістам vsim.ua вдалося поспілкуватися із власницею Тетяною Мельник. Жінка стверджує, “місцеві мешканці вставляють палиці в колеса”.

Разом із правоохоронцями, жителям вдалося потрапити всередину підприємства. Все, що там відбувалось, Людмила фіксувала на камеру власного телефону. Як розповіла жінка, всередині виглядало все так, ніби навмисно прибрали. У котельні лежали дрова, а слідів спалювання чого-небудь там не було. Водночас, гості помітили там мішок із великою кількістю полімеру. Як виявилось, саме з цієї речовини виготовляють гумові вироби. Власники зізналися, що іноді використовують полімерні відходи для опалення. А також запевнили, що цей матеріал є абсолютно не шкідливим і запаху не спричиняє. 

Знайдений полімер. Скрін з відео хмельничанки Людмили

Зафіксували порушення

Щоб “розборонити” сусідів та власників підприємства, на місце події прибув представник управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Хмельницької міської ради. Як розповів керівник управління Олександр Луков, порушення на підприємстві все ж зафіксували. Мовляв, в котлі були знайдені відходи у вигляді взуттєвої підошви. 

В результаті, на керівництво склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею 152 (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів). Власникам загрожує штраф у розмірі від 850 до 1 700 гривень.

Разом із тим, речник міського відділу поліції Людмила Берестовська повідомила, що перевірка даного підприємства триватиме. Про її хід пообіцяли повідомити журналістів vsim.ua. Тож слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Лилия Лилия

    Люди добрі!! Про що ви пишете??? Які шини, яка гума??? Ви хоча б колись бачили як горить гума або шини?? Це просто для мене абсурд!!! Колись у нашому місті працювало дуже багато виробничих заводів!!! В Гречанах спочатку звели завод Термопластавтомат, а згодом почали будувати і милі дома, і садочки, і школи. І ми жили!!! У кожному районі міста були виробничі площі!!! І нікому нічого не заважало!!! Чому вам не заважає СІЗО у самісінькому центрі міста?!  Обурює не обізнаність наших людей!! І так саме, що люди піддаються впливу інших людей, які й уявлення не мають, про що пишуть!!!

    Сіма reply Лилия Лилия

    Так багато чого в радянські часи набудували, але будівлі, будинки у містах опалювались газом, а не дровами як зараз. Тому і не було такого диму, який би заважав.

    Лилия Лилия reply Сіма

    А в селах теж газом опалювалось? Чи можливо приватний сектор опалювалось газом? Давайте згадаємо, коли люди почали встановлювати конвектори, проводити газ в приватні будинки?

    Сіма reply Лилия Лилия

    Не знаю коли почали опалювати газом приватні будинки газом, але точно, що ще при радянському союзі, а отже ми дуже тривалий час, аж до 2014 року, не відчували запаху диму у квартирах.

    Сіма reply Лилия Лилия

    У селах немає поруч багатоповерхових будинків і дим не потрапляє у квартири. А у містах поруч з приватним сектором часто багатоповерхівки.

    Лилия Лилия reply Сіма

    Так. Ви праві. Дуже багато багатоповерхівок навколо приватного сектору. І коли люди опалювали свої домівки, то дим був всюди. Згадайте!! І палили не тільки дровами, а й торфом та вугіллям.
  • Sergio lunin

    Дубово !!! По вул М.Гречка тоже смердить горілкою резиною кошмар куди дивиться влада адже вони цим повітрям дихають і їхні діти
  • Сіма

    Де петицієлюби? Створіть петицію, щоб у Хмельницькому заборонили використання твердого палива при обігріві і т.п. випадки. Таку петицію люди підтримають. Може свободівська влада хоча б так виправить негативні наслідки своєї діяльності у 2014 році.
  • Ганна Манчевська

    На вул.
    Ярослава
    Мудрого цей запах майже постійно, особливо вранці.
    Говорила про цей запах нач. Жкх
    Новачку.

    Сіма reply Ганна Манчевська

    Тут навіть до Новачка (як керівника ЖКГ) претензії пред'явити неможливо, бо це через політику держави із-за якої приватні будинки і котельні використовують тверде паливо. Хоча до Новачка може бути претензія через приналежність до свободівців через яких з 2014 року така політика держави.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up