Лаборант дитячого травмпункту п’є на роботі. Чому його не звільняють?

Лаборант дитячого травмпункту п’є на роботі. Чому його не звільняють?
Фото з архіву редакції
  • Хмельничанка Олена Мостова звернулась в дитячу лікарню, бо після падіння з турніка у сина утворилась гематома на голові. Жінку з 12-річним хлопчиком направили на рентген.
  • Як тільки Олена переступила поріг рентген-кабінету, почула, що лаборант п’яний і викликала поліцію.
  • Виявилось, що медика ловлять на п’янці вже вчетверте за останні два роки. Цього разу він надув у “Драгер” аж 3,8 проміле.
  • Лаборанта за п’янку вже звільняли. Але знову повернули на роботу. Чи зійде  йому з рук чергова пиятика на цей раз?

12-річний син Олени Мостової займається спортом. Вчора, 9 квітня, він разом з друзями пішов грати у футбол. Поки його товариші перевдягалися, вирішив потренуватися на брусах. Хлопчик не втримався і впав головою на метал. Вже за 10 хвилин на голові вискочила гематома розміром з яйце. Олена Мостова відразу поїхала з сином у травмпункт дитячої лікарні. На годиннику було близько сьомої вечора. Хлопчика оглянув травматолог і направив на рентген. Потрібно було пересвідчитись, що череп не пошкоджений.

- Гематома була досить великою і мала розсічення посередині. Спочатку лікар-травматолог сказав сходити наступного дня до нашого терапевта і якщо нема щеплення від правця, то зробити його. Також направив на рентген, щоб перевірити, чи цілі кістки черепу. Але там вже я побачила цього рентгенолога Дмитра Приймачука, який спочатку нам почав розказувати, що рентген не покаже струсу мозку і нам його не треба робити, бо череп у дитини сильний. Але тут я помітила, що він п’яний.., - розповідає Олена Мостова.

Гематома на голові у сина Олени Мостової

"Це ж уявіть, скільки треба було випити"

Олена Мостова зробила лаборанту зауваження. Мовляв, чому він п’яний на робочому місці і як може в такому стані робити дітям рентген. Але він ніяк на це не відреагував, тому жінка вирішила викликати поліцію. Вже вони завезли Дмитра Приймачука на освідування в медзаклад.

Відео дня

- Рентгенолог спочатку відмовлявся проходити тест на стан алкогольного сп’яніння, але поліцейські його якось вмовили і повезли на Ватутіна в наркодиспансер. Він дув два рази, перший раз надув на 3,36 проміле, а другий - аж на 3,8. Це ж уявіть, скільки треба було випити, щоб такий результат був, - каже Олена Мостова.

Лаборант Дмитро Приймачук. Фото зі сторінки у Фейсбук

В поліції нам підтвердили, що виїжджали на такий виклик. Лаборант пройшов тест, який показав, що норма алкоголю в крові була перевищена у 19 разів. Кажуть, це не вперше, коли чоловік випиває на робочому місці. Його лише офіційно ловили п’яним тричі. Перший раз він попався 16 квітня 2016 року. Ще два випадки були у 2017. Після них Дмитра Приймачука звільнили з роботи.

Звільнили і повернули на роботу

За поясненнями, чому лаборант рентген-кабінету досі працює у дитячій лікарні, звернулись до головного лікаря. Наталя Зимак-Закутня каже, їй відомо лише за один випадок п’янки на робочому місці. Це було у серпні 2017 року. Тоді чоловіка звільнили з роботи.

- В 2017-ому ми його звільнили за таке ж порушення. Вакансію виставили у центрі зайнятості, але взяти іншого спеціаліста так і не вийшло. На початку 2018-го він знову попросився до нас на роботу. Ми дали йому випробувальний термін. Він якраз мав ось-ось закінчуватись. Але за повторне порушення ми змушені його звільнити. Зробимо це відразу як він залишить нам пояснення і матимемо результати тесту на стан алкогольного сп’яніння. Також подивимось камери відеоспостереження у лікарні, - пояснює Наталя Зимак-Закутня.

За словами головного лікаря, чоловік добре справлявся з роботою у рентген-кабінеті. Але залишати його після постійних п’янок на робочому місці не збираються.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Людмила Волос

    пяний лаборант пяні  аналізи
  • Анонім

    Червоне сухе вино виводить радіацію з організму і добре для серця. Мабуть вирішив зняти стрес після свят, а от мамочку-істеричку заділо, що на неї він не реагував. Ну то як таких прийде двоє-троє то день пропав.
  • Інна Левінська

    Що значить "за кермом"? Ви на своє робоче місце пяним ходите??? А як він неправильно щось зробить і треба буде другий раз переробляти? Це ж здоровя дітей!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Анонім reply Інна Левінська

    Після чорнобиля доза ренгену що ковток гарячого чаю в мороз. Це ж не операція, а лише знімок. Щодня разом з пилом і повітрям ми стільки приймаємо р/а елементів - родин, цезій, стронцій та інших.
  • Анонім

    А лаборант був за кермом??? Чи та мамочка сама добре вквасила???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево 10:35 Готуємося до Великодня: де купити смачні паски та інші частування для святкового столу 10:20 У Маліївцях відкрили туристичний сезон 2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up