П’ятий день наступу: головні події Хмельницького та України (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

П’ятий день наступу: головні події Хмельницького та України (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Фото - Еспресо
  • Російська армія почала повномасштабний наступ.
  • У Хмельницькому згуртувалися тисячі людей, аби обороняти громаду від ворога.
  • У цій новині публікуємо достовірні та перевірені новини.
  • Матеріал весь час оновлюється.

22:30 - Під Харковом загинув мешканець села Жванець Кам’янець-Подільського району Олександр Кириченко. Це сталося під час обстрілу російськими реактивними установками залпового вогню «Град». На момент смерті військовому був 21 рік.

22:00 - У Хмельницькому перевірили систему оповіщення та провели її технічне обслуговування. Крім того, під час оголошення тривог сирену будуть подавати двічі. Про це повідомляється у повідомлення на сайті Хмельницької міської ради. 

Крім того, додаткові сховища для мешканців відкриють на Катіоні, Новаторі, на залізничному вокзалі та центральному відділенні «Укрпошти», яке розташоване біля вокзалу. 

Відео дня

19:40 - Поліція Хмельниччини попереджає про проведення операції зі знешкодження ворожих дронів. У зв’язку з нею на території області від сьогодні, 28 лютого, будуть лунати поодинокі постріли та короткі автоматні черги у різних місцях. Хмельничан просять зберігати спокій. 

19:17 - здійснено авіаналіт на околицю Броварів з боку Києва. Є поранені.

17:00 - Чимало хмельничан долучилися до допомоги переселенцям та військовим. Пункти із наданням та збором допомоги обладнали в кінотеатрах, закладах харчування, школах та інших закладах. Дивіться перелік адрес і контакти за посиланням.

16:39Переговори між українською та російською делегаціями щодо припинення війни тривають.

Жодних інших офіційних подробиць щодо цих перемовин наразі немає
Фото - Радіо Свобода

14:30 - У Facebook та Instagram поширюють інформацію про те, що для поранених військових терміново потрібна кров. Офіцер групи морально-психологічного забезпечення Дмитро Габінет повідомив журналістам Суспільного, що наразі крові вистачає. Також у військовому госпіталі є всі необхідні медикаменти для лікування.

13:30 - У ВМС ЗСУ повідомили, що військовослужбовці з острова Зміїний живі й перебувають у полоні. 

26 лютого, отримавши інформацію, що на о. Зміїний серед наших захисників можуть бути загиблі та поранені, до острова з метою виконання гуманітарної місії було направлено цивільне судно МПРС "Сапфір", для допомоги постраждалим.

Разом з екіпажем погодились вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники. Але їх незаконно захопили росіяни. 

Морські піхотинці та прикордонники, яких взяли в полон, живі. У ВМС ЗСУ повідомляють, що  російська пропаганда намагається розкрутити "новину" про те, що начебто влада України «забула», «поховала» своїх підлеглих. При цьому морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів. Через брак БК вони не змогли продовжити захист острову.

Захисники острова Зміїний можуть бути живими - ДПСУ - Korrespondent.net

Окупанти повністю розтрощили інфраструктуру острову: маяк, вежу, антени тощо. Відповідно зв'язок зі Зміїним був перерваний. Багаторазові спроби зв’язатися з особовим складом та дізнатися про його долю були марними. А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями.

13:12 - у Чернігові після артобстрілу загорівся "Епіцентр". Вогонь перекинувся на прилеглі будинки. Інформацію підтвердили в ГУ ДСНС України у Чернігівській області. 

13:00 - Українська делегація приїхала на переговори з Росією. Зустріч відбулася у районі річки Прип'ять на українсько-білоруському кордоні. Київ наполягатиме на негайному припиненні вогню та відведенні російських військ з території України.

Склад делегації:

  • глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія
  • міністр оборони України Олексій Резніков
  • радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк
  • голова делегації України у ТКГ Андрій Костін
  • народний депутат Рустем Умеров
  • заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький.

Російську делегацію очолив помічник президента РФ Володимир Мединський. До її складу також увійшли заступник міністра оборони, заступник міністра закордонних справ Андрій Руденко, голова комітету Державної думи з міжнародних справ Леонід Слуцький та посол Росії у Білорусі Борис Гризлов.

11:36 - У хмельницьких тролейбусах прийматимуть готівку. Про це повідомив керівник “Електротрансу” Сергій Бобух. Причина - збої у роботі інтернету та платіжних терміналів Ibox та Easypay. Пасажири зможуть оплатити проїзд готівкою працівнику касового збору або водієві. 

11:15 - Водіям Хмельницького суворо заборонено рухатися смугами для громадського транспорту. Наразі користуватися відповідними смугами мають право виключно авто зі спецвантажами, громадський транспорт, військова техніка та карети швидкої допомоги. 

11:00 - ситуація в Хмельницькому контрольована. Комунальний транспорт працює. Блок пости облаштовані. Батальйон тероборони виконує всі поставлені завдання. Вулиці міста посилено патрулюються. Джерело - пресцентр Хмельницької міськради.

10:30 - Збройні сили України вночі розгромили колону російської військової техніки під Макаровим, що за 30 кілометрів від Києва. Відео - тут. 

10:19 - Внаслідок обстрілу російськими військами Харкова, в одному з мікрорайонів загинули двоє українців. Джерело - радник голови МВС України.

06:00 - орієнтовні втрати ворога: 

  • Літаки 29
  • Гелікоптери 29
  • Танки 191 
  • Броньовані машини 816
  • Гармат 74
  • ЗРК БУК 1
  • Град 21
  • Автомобільна техніка 291
  • Цистерни 60
  • БпЛА ОТР 3
  • Кораблі/катери 2
  • Засоби ППО 5
  • Особовий склад орієнтовно 5 300. 

Джерело: заступниця Міноборони України Ганна Маляр.

02:45 - У житловий будинок в центрі Чернігова влучила ракета. Зайнялася пожежа й загорілися два нижні поверхи. Кількість травмованих поки не відома.

02:05 - 02:21 - у Хмельницькому була оголошена повітряна тривога.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up