Четвертий день наступу: головні події Хмельницького та України (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Четвертий день наступу: головні події Хмельницького та України (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Ілюстративне фото
  • Російська армія почала повномасштабний наступ.

  • Військові колони вторгнулися з РФ, Білорусі, а також окупованих територій України.

20:01 — За два дні Україна мобілізувала 100 тисяч добровольців, серед яких полону — до Сил територіальної оборони.

19:37 — Пілот винищувача МіГ-29, якого називають «Привидом Києва», збив уже 10 літаків окупантів.

19:40 — У Хмельницькому оголошена повітряна тривога, відбій о 20:21.

Відео дня

17:51 — У Хмельницькому оголошена повітряна тривога, відбій о 18:08.

17:47 — У всіх закладах закладах загальної середньої середньої освіти Хмельницької ОТГ завтра, 28 лютого, розпочинаються канікули. Попередньо вони триватимуть тиждень, тобто до 6 березня. Таку рекомендацію видало Міністерство освіти України, повідомляють на сайті Хмельницької ОТГ.

16:35 — Внаслідок бомбардування аеродрому в Гостомелі Київської області знищений найбільший у світі літак — АН-225 «Мрія». Це сталося у перший день вторгнення, 24 лютого, але відомо про це стало сьогодні, 27 лютого.

15:18 — Володимир Путін перевів сили стримування в особливий режим бойового чергування. Це означає, серед іншого, можливість застосування ядерної зброї.

14:09 — За час нападу Росії на Україну протягом 24-26 лютого Хмельниччина прийняла 20 тисяч переселенців, в тому числі тих, які прямували в інші регіони та за кордон. В області вже підготували місця розміщення для 200 тисяч осіб, можливості регіону приймати переселенців оцінюються у 500 тисяч осіб. Про це сьогодні, 27 лютого, розповів голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

13:47 — Міністр оборони пояснив, як потрібно проїжджати блокпости. Інфографіка за посиланням.

13:04 — Білорусь може вступити у війну проти України. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на різні джерела. Володимир Зеленський провів телефонну розмову з самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком. Вони домовилися провести переговори на кордоні двох держав.

11:58 — Сьогодні, 27 лютого, поліція буде проводити обстеження території за допомогою дронів. Як повідомляють у секторі комунікації поліції, близько 12:00 над Південно-Західним мікрорайоном будуть літати дрони. Все буде відбуватись в радіусі приблизно одного кілометра. Термін таких польотів — близько 30 хвилин. Мешканців просять не панікувати і зайвих раз не перевантажувати лінію 102!

11:39 — В результаті нападу ворога з використанням стрілецької зброї загинув військовий з Хмельницької області. Трапилося все на перетині траси Узин — Обухів, що на Київщині. Відомо, що загиблий родом з Шепетівської громади — Володимир Мазуренко. Він був помічником начальника бронетанкової служби озброєння логістики. Сумною звісткою на своїй сторінці поділився міський голова Шепетівки Віталій Бузиль.

11:09 — Сьогодні, 27 лютого, на водонасосній станції села Чернелівка, звідки подають воду у Хмельницький, сталася аварія. У зв’язку з цим мешканців просять економити воду — за можливості не робити запасів, не приймати ванну та душ, не займатися пранням тощо. Водопостачання міста припинятися не буде. Про це повідомляють на сторінці «Хмельницькводоканалу» у Facebook.

10:47 — Поліція Хмельницької області просить громадян у темну пору доби вимикати кольорове світло, фітолампи, гірлянди, кольорові світильники, різноманітні світлові ефектів та будь-які світлові позначки на будівлях, авто та у громадських місцях. Це пов’язано із тим, що мешканці, помітивши щось подібне, викликають поліцію. Крім того, у підозрілих випадках правоохоронці просять упевнитися в достовірності інформації, встановити точні дані та орієнтири, за можливості зробити фото та відео. Це допоможе уникнути марного відволікання сил поліції.

10:34 — у Чернігівській області поліцейські та місцеві мешканці зібралися перед колоною російської армії, заблокувавши її рух — ВІДЕО.

09:41 — У Хмельницькому змінили графік комендантської години. Тепер вона розпочинатиметься на годину раніше — о 21:00. Тим часом закінчуватиметься, як і раніше, о 06:00. Про це повідомили на Facebook-сторінці Хмельницької міської ради. Під час комендантської години можна виходити з дому лише за наявності спеціальної перепустки.

08:57 — Повітряні сили збили крилату ракету, випущені з території Білорусі у напрямку Києва. Згодом запуск ракети з території держави підтвердив самопроголошений президент Олександр Лукашенко.

08:52 — Зеленський заявив про формування нового підрозділу територіальної оборони — Інтернаціонального легіону. До нього можуть долучатися іноземці, яку підпишуть контракт. Деталі вони можуть дізнаватися в аташе з питань оборони Посольств України у своїх країнах.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up