Ракетні удари рф спричинили перебої з мобільним зв'язком на Хмельниччині

Ракетні удари рф спричинили перебої з мобільним зв'язком на Хмельниччині
  • Крім Хмельницької, неполадки фіксують ще в чотирьох областях і низці населених пунктів. 

  • Як залишатися на зв’язку та скористатися національним роумінгом?

Масована ракетна атака росіян в понеділок, 10 жовтня, призвела у різних регіонах країни до перебоїв із мобільним інтернетом і подекуди – з мобільним зв'язком. Нестабільну роботу мобільних мереж зафіксували й у Хмельницькій області. Про це повідомили у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України.

В організації повідомляють. що нестабільна робота мереж пов'язана з пошкодженням інфраструктури як безпосередньо операторів, так і підприємств енергетичного сектору.

Так, національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій зафіксував перебої в роботі базових станцій мобільних операторів у Хмельницькій, Львівській, Полтавській області, Харкові та Житомирі. Ще у низці населених пунктів є відчутні проблеми з доступністю мобільного зв'язку.

Відео дня

— Наразі й оператори, і представники екстрених служб докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електроживлення та стабільного мобільного зв'язку. Доступ українців до зв'язку – серед пріоритетів держави, — зазначає Держспецзв’язку. 

Як залишатися на зв’язку та скористатися національним роумінгом:

В Держспецзв’язку зазначають, якщо мережа вашого мобільного оператора не працює, то можна скористатися національним роумінгом. Як це зробити? 

Для початку слід вимкнути автовибір мережі:

На пристроях Android це можна зробити так: зайти в Налаштування → Мобільна мережа → Оператор → знайти та обрати доступну мережу Vodafone UA, UA-Kyivstar, lifecell, 3Mob

На пристроях iOS — Параметри → Стільникові дані → Вибір мережі → знайти та обрати доступну мережу Vodafone UA, UA-Kyivstar, lifecell, 3Mob

Якщо зареєструватися не вдалося, то слід спробувати ще раз або вибрати іншу мережу. Тоді перезавантажити телефон та повторити.

Також радять періодично повертатися (підключатися) до мережі свого оператора вручну або увімкнувши автовибір мережі.

Варто обмежити споживання мобільного трафіку, оскільки це створює надмірне навантаження на мережі мобільних операторів. Для цього треба вимкнути режим автоматичного завантаження медіафайлів у месенджерах. Як це зробити:

Налаштування месенджера → Дані та сховище або Медіафайли → Вимкніть опцію «Фонове завантаження» / у розділі «Через мобільну мережу» вимкнути «Автозавантаження медіа»

Якщо ж не можете додзвонитися до потрібного абонента — напишіть СМС. А час телефонних розмов радять скоротити до мінімуму.

— Можливо, в цей час іншому абонентові вкрай необхідно викликати швидку чи рятувальників, — додають в Держспецзв’язку. 

Якщо не працює зв’язок у національному роумінгу, то треба переконатися, що вимкнений «Режим польоту». Не зайвим буде запитати чи є зв'язок в інших людей поруч.

Якщо в інших користувачів зв'язок працює варто зробити ще кілька спроб:

Наостанок, якщо зв'язок не працює лише у вас, потрібно замінити SIM-картку. Для цього зв’яжіться з оператором (зателефонуйте в контакт-центр або напишіть у соцмережі) та дізнайтесь адресу і графік роботи найближчого магазину. Переконайтесь, що дістатись туди безпечно.

Якщо в інших користувачів також не працює мережа жодного оператора, отже, проблема в ушкодженні інфраструктури внаслідок бойових дій. Повідомляти про це оператору не потрібно.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up