Реформа поліції: що зміниться на Хмельниччині

Реформа поліції: що зміниться на Хмельниччині
Ілюстративне фото
  • В області змінився поділ на райони, а разом з ним і структура поліції.

  • Пояснюємо, якими є нові підрозділи та чого чекати мешканцям Хмельницького.

На Хмельниччині триває реформа поліції, пов’язана зі змінами в адміністративно-територіальному устрої. Сьогодні, 2 березня, начальник Головного управління Руслан Герасимчук розповів, що саме зміниться в роботі правоохоронного органу.

Як створювали нові підрозділи?

Ми вже розповідали вам раніше, що в області створили три районні управління поліції. В кожному з них сформували менші підрозділи, розташовані в чинних та колишніх районних центрах. Спершу коротко розповімо про всі підрозділи:

  • Відео дня
    /li>

Хмельницьке районне управління поліції (952 працівники) включає такі підрозділи:

Зазначимо, що кількість працівників в місцевих підрозділах не відповідає кількості працівників в районному управлінні, оскільки є також інші підрозділи, які підпорядковуються безпосередньо управлінню.

Шепетівське районне управління поліції (436 працівників) включає такі підрозділи:

Кам’янець-Подільське районне управління поліції (413 працівників) включає такі підрозділи:

Для формування нових підрозділів провели перерозподіл особового складу. Скорочення при цьому не проводили, однак п’ять працівників звільнилися за власним бажанням. Крім того, 90 працівників позбавили керівних посад та перевели до підрозділів превенції та кримінальної поліції.

Що буде у Хмельницькому?

Ми вже писали про те, що в приміщенні Хмельницького відділу поліції тепер розміщується районне управління. У приміщеннях Зарічанського та Південно-Західного відділень будуть розміщені підрозділи превентивної діяльності. Крім того, на вулиці Шевченка неподалік міської лікарні придбали чотириповерхове приміщення. У ньому розмістять підрозділи дізнання та слідчі підрозділи. Вони будуть підпорядковані безпосередньо районному управлінню.

Що буде у громадах?

У кожній із 60 об’єднаних територіальних громад працюватимуть офіцери. У кожній ОТГ їх буде чотири, тобто загалом 240 правоохоронців. Станом на зараз 58 офіцерів працюють у 32 громадах. Вони забезпечені приміщеннями, оргтехнікою та поліцейськими авто.

Що таке «фронт-зони» та де вони будуть розміщені?

Цього року в Хмельницькій області будуть відкривати фронт-зони. Це окремі приміщення на перших поверхах, призначені для проведення прийомів:

— Громадяни, які будуть приходити до підрозділу поліції, будуть отримувати необхідну кількість поліцейських послуг у фоє приміщення, не піднімаючись вище першого поверху. Особа, яка прибула до підрозділу поліції, протягом максимум 20 хвилин зможе подати заяву, отримати необхідну довідку, поспілкуватися з тим чи іншим працівником поліції за напрямом, який їй необхідний, отримати витяг з ЄРДР. Суть цього проєкту полягає в тому, що громадяни, які прибувають до наших підрозділів, мають себе почувати комфортно, — розповів начальник Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області Руслан Герасимчук.

У фронт-зонах будуть облаштовані дитячі кімнати, а також окремі кабінети для спілкування громадян з поліцейськими. Крім того, у фронт-зони не будуть потрапляти затримані, доставлені до поліції.

Планується, що фронт-зони будуть відкриті у таких підрозділах:

Читайте також: У Хмельницькому створили районне управління поліції: що зміниться

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Ygdykhffyjj Romanovich Ihor

    Кароче ділять , ділять вже 30років , а все .......
  • Людмила Мазур

    Може форму шапки змінять. Хіба не реформа?
  • Roma Tkahyk

    Кого спиняли того й будуть спиняти хоть і не нарушив
  • Ігор Ткачук

    Не буде краще буде так як було
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up