У Хмельницькому створили районне управління поліції: що зміниться

У Хмельницькому створили районне управління поліції: що зміниться
Фото із сторінки Поліції Хмельницької області у Фейсбук.
  • Керівником нової установи став Василь Птащук.

  • Радикальні зміни пов’язані з реформою адміністративно-територіального устрою.

У Хмельницькому створили нове правоохоронне відомство — районне управління поліції. Воно працюватиме на території новоутвореного Хмельницьокго району. Представили й керівника управління — Василя Птащука. Нагадаємо, що раніше, 14 січня, нового керівника отримало Кам’янець-Подільське районне управління поліції. Невдовзі мають представити також керівника Шепетівського районного управління. Про це під час представлення розповів начальник ГУНП у Хмельницькій області Руслан Герасимчук.

У зв’язку з реформою адміністративно-територіального устрою поліцію Хмельницького чекають зміни. Хмельницьке районне управління поліції тепер замінить міський відділ поліції. Припинить існування Південно-Західне відділення поліції, а в Зарічанському відділенні залишиться тільки блок превентивної діяльності. Так само блок превентивної діяльності залишиться у теперішньому Хмельницькому районному відділенні поліції, яке обслуговувало територію колишнього Хмельницького району. Більш детально правоохоронці розповідати не стали, пообіцявши зробити це згодом.

Зображення може містити: 1 особа, сидить
Представлення Василя Птащука. Фото із сторінки Поліції Хмельницької області у Фейсбук.

- Відтепер керівник Хмельницького районного управління поліції відповідатиме не лише за безпеку містян, а й за безпеку мешканців третини області, а це 687 тисяч людей, сказав під час представлення Руслан Герасимчук. -  В його підпорядкуванні з сьогоднішнього дня 980 працівників.

Відео дня

Додамо також, що новий Хмельницький район включає колишні:

Новоутворений Хмельницький район є одним із найбільших в Україні за площею.


Що робив Василь Птащук перед призначенням на посаду

Василь Птащук працює у правоохоронних органах від 1987 року. Він був дільничним, командиром спеціального підрозділу, начальником медвитверезника та начальником відділення охорони громадського порядку. Від 2010 до 2015 року очолював Хмельницький міський відділ міліції. 2015 року Василя Птащука призначили начальником відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.

У Хмельницькому новий начальник міського відділу поліції : 31:03:2020 - vsim .ua
Василь Птащук керував міським відділом міліції 5 років. Фото із архіву редакції.

Згодом Василя Птащука призначили заступником начальника другого територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України. Це відомство обслуговувало території Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей.

2016 року Василь Птащук пішов на пенсію, проте згодом знову взявся до роботи. Пройшовши конкурс та навчання, отримав посаду начальника Хмельницького районного відділення поліції. У березні 2020 року Василя Птащука призначили начальником Хмельницького міського відділу поліції.

Що відомо доходи та майно Василя Птащука

Остання подана Василем Птащуком декларація охоплює 2019 рік. З документа відомо, що поліцейський має земельну ділянку та квартиру у Хмельницькому, а також 12 земельних ділянок у Грузевиці. Дружина Василя Птащука має дві земельні ділянки у Хмельницькому, одну земельну ділянку в Лісових Гринівцях, а також гараж у Хмельницькому. Крім того, у Василя Птащука та його дружини є по одному недобудованому будинку в Хмельницькому.

У розділі «Транспортні засоби» зазначені три автомобілі, які належать Василю Птащуку. Це «ВАЗ 21093» 1997 року, «Volkswagen Jetta» 1986 року та «Toyota Camry» 2016 року. Для останнього вказана вартість — 610 000 гривень.

Протягом 2019 року Василь Птащук отримав доходів на суму 264 145 гривень, в тому числі 260 302 гривні зарплати у поліції. Його дружина мала дохід на суму 342 494 гривні, в тому числі 316 000 гривень з підприємництва. Загальна сума заощаджень Василя Птащука складала 369 771 гривню, в тому числі долари США (за курсом НБУ на 31 грудня 2019 року). Крім того, у спільній власності правоохоронця та дружини було 780 000 гривень.

У липні 2020 року Василь Птащук подав декларацію про суттєві зміни у майновому стані. Там зазначено, що він продав рухоме майно. Що саме, не вказано, проте є його вартість — 610 000 гривень. Ця сума збігається з вартістю «Toyota Camry», яка вказана у декларації за 2019 рік. У декларації 2020 року зазначено, що Василь Птащук придбав «Toyota Land Cruiser 150» вартістю 650 000 гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Михайло Хабаль

    щось неприємно пахне пособництвом...особливо при саботажі розслідування кримінального провадження № 12020240010002664....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up