Реконструкція парку Чекмана. На які проблеми вказують хмельничани?

Реконструкція парку Чекмана. На які проблеми вказують хмельничани?

Недільний флешмоб у парку Чекмана не був надто популярним у соціальних мережах. Втім, дописи, які зробили хмельничани, все ж вказали на основні недоліки, які варто виправити. А також підкреслили місця, які треба вберегти.  

В 2018 міська рада планує розпочати реконструкцію парку культури і відпочинку імені М.Чекмана. Львівські архітектори з урбаністичної ініціативи «Група 109» візьмуться за розробку проекту, обіцяють втілити в життя ідеї та побажання усіх хмельничан, які поділяться своїми думками. 

Минулої неділі, 22 липня, провели у соціальних мережах флешмоб #тількивпаркучекмана.

Хтось писав про аварійні атракціони, які потребують негайної реставрації, а то й зовсім мають відправитися на металобрухт. Інші підкреслили важливість зелених зон та популярність скульптур Мазура.

Відео дня

Хмельничани також нарікали на умови, в яких утримують тварин в міському зоокуточку, просили осучаснити “Спартак” та купити нове колесо огляду, яке б стало родзинкою парку.

Організатори флешмобу кажуть, що хоч акція була не дуже популярна, проте мала різну вікову аудиторію, яка писала про те, що їх дійсно турбує.

- Це круто і корисно, - вважає співзасновник урбаністичної ініціативи “Група 109” Максим Асафатов. - Так, ми не отримали багато відповідей, тому хмельничани  можуть долучатися й далі. Ми будемо слідкувати за гештеґом до кінця літа.

Головне, кажуть організатори, вони звернули увагу містян на сам парк Чекмана. Надалі “Група 109” буде його вивчати.

Довідка
Урбаністична ініціатива «Група 109» виникла у Львові 2014 року як майданчик для аналізу візуально-просторових проблем міста: безлад із вивісками, рекламою, брак громадських просторів тощо. Згодом група сфокусувалася на конкретному об’єкті – сквері на Сихові – найбільшому житловому масиві Львова.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • George

    Я, моя сімя , друзі і просто знайомі дуже полюбляємо кататись в парку Чекмана на розвагах типу "картинг". Надзвичайно весело і дуже пднімає настрій та адреналін здоровім способом як дітям так і дорослим.Цей "дядя Коля" справжній митець гарного здорового відпочинку і, в деякій мірі, аматор помірного екстріму і доступного для кожного, шаленого драйву в безпечній формі. Не один рік вже катаємось і радіємо, що хоч якась доступна розвага,ще існує в парку Чекмана. Хтілось би щоб влада міста трохи допомогла підприємцю поліпшити асфальт на тому треку, бо як приїздять цирки, вони фурами утворюють ями і колями його розбивають.
  • George Zaremba

    «Група 109» візьмуться за розробку проекту

    Це чистої води афера, яка покликана на те щоб "висмотати" через підставних осіб кошти міського бюджету. Це ясно як світлий день. Як можуть на вчити львівяни, якщо вони свох проблеми вирішити не можуть. Наприклад , нехай би ця група «Група 109» (відома в деяких кругах як група з сумнівною репутацією і проплаченим іміджем) допомогла Садовому вирішити у Львові проблему із вивозом та утилізацією сміття!!! А СВІЙ ВІДПОЧИНОК У СВОЄМУ ПВРКУ МИ САМІ ЯКОСЬ ВИРІШИМ!
  • George Zaremba

    Цікавий той момент! Чому хтось зі Львова має вирішувати як мені, моїй родині, близьким та друзям з нашого міста відпочивати в нашому парку культури та відпочинку!? Потрібно просто оголосити конкурс на різноманітні проекти з поліпшення, відновлення та покращення сфери послуг і відпочинку нашого парку на погляд наших містян (На цьому сайті наприклад). Це мають бути і проекти розваг (ТІР, КАРУСЕЛІ, КАРТОДРОМ і т.п., може якісь броділки лазалки для людей різного віку) які повині чітко вписуватись в інтерєр природнього дизайну та високоурбанізованої сучасності! Перед цім всім, треба всеж таки вирішити в решті  решт  МЕЖІ ПАРКУ і закріпити цю територію парканом. Щоб був документ-від сіх до сіх парк Чекмана. А на даний час це лазейка для корумпованих чиновників міської ради на кштальт Скачеляса, Пєвнева і т.п. щоб спробувати хапнути під забудову багатоповерхівок, надзвичайно дороговартістну землю, майже в центрі міста з використанням так званої "групи підтримки" вказаних осіб зі Львова!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up