Ремонт за 3 мільйони: як виглядає оновлений поверх перинатального центру

Ремонт за 3 мільйони: як виглядає оновлений поверх перинатального центру
  • Ще минулого року в міському перинатальному центрі запланували ремонт. 
  • Перший поверх наразі вже повністю оновлений. 
  • Дивіться, як все виглядає і що запланували робити далі.

У міському перинатальному центрі провели реконструкцію. Перший поверх, до якого за десятки років звикли хмельничани, наразі виглядає геть по-іншому. Тут замінили вхід, тепло- й водопостачання, оновили кабінети і зробили сучасну рецепцію. На всі роботи з бюджету міста витратили понад 3 мільйони гривень. Дивіться, що ще змінилось після ремонту?

Рецепція замість реєстратури

Автоматичні двері, оновлена рецепція і ремонт. Більше немає звичного для багатьох відвідувачів запаху гарячих пиріжків. Торгову точку звідси забрали. Мовляв, не корисно. 

Біля рецепції є інформаційне табло, де хмельничанки самостійно можуть записатись до лікарів - не стоячи при цьому в черзі до реєстратури. 

Відео дня

У закладі кажуть, реконструкція перинатального стартувала саме з входу. Далі - черга за іншими відділеннями. 

- Ми почали з рецепції - місця, яке колись було реєстратурою. Раніше вона викликала одразу негатив. Тому ми хотіли, щоб тут було світле і комфортне місце. Щоб жінки прийшли сюди і в них були позитивні емоції. Змінювали тут все - починаючи від стелі до підлоги, зробили ремонти у туалетах і кабінетах, замінили санвузли і облаштували пандуси. Також оновили “школу відповідального батьківства”. Зробили її інтерактивною - з ляльками, м’ячами. Також є група для маломобільних осіб. З війною таких жінок і чоловіків стає більше. Їм також потрібен комфорт, - розповідає директорка міського перинатального центру Ірина Королюк. 

Що ремонтуватимуть далі?

Наразі повна реконструкція першого поверху - це ще не все. Далі планують взятись за відділення патології вагітних. Наразі там триває демонтаж. У відділенні в майбутньому хочуть замінити все - аналогічно до вхідної групи перинатального центру. 

До слова, будівля пологового була зведена ще наприкінці 1970-х. За словами очільниці, багато відділень закладу потребують оновлення. Мова йде також і про сховище. 


- У сховищі є післяопераційні, пологові, реанімація дорослих і новонароджених. Але все таки, це - старе приміщення і такого комфорту, як би того хотілось, там немає, - пояснює директорка. 

За укриття у перинатальному планують взятись паралельно з ремонтом у відділенні патології вагітних. У закладі також хочуть відремонтувати ліфти, а пізніше розпочати роботи у жіночій консультації. 

За словами міського голови Хмельницького Олександра Симчишина, реконструкція обійшлась у понад три мільйони гривень з міського бюджету. За ці кошти оновили рецепцію й кімнату відповідального батьківства, провели ремонт деяких кабінетів, замінили санвузли, гардероб, а також замінили систему водопостачання першого поверху й теплопостачання. Мовляв, з опаленням інколи були проблеми.  

Ремонт у відділенні патології вагітних обіцяють завершити до кінця року.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач38

    для кого війна а для кого ремонти
  • Читач35

    Вишиванка гарна і   коштовна. Але  не три ж міліони. Під час війни не могли з цим почекати.

keyboard_arrow_up