Рештки тварин в Хмельницькому районі: дізналися продовження історії

Рештки тварин в Хмельницькому районі: дізналися продовження історії
  • Між селами Педоси і Мар’янівка викинули близько 30 мішків з рештками тварин.

  • Розповідаємо продовження цієї історії.

На початку цього тижня до редакції ВСІМ звернулася мешканка Чорноострівської громади – Світлана. Жінка розповіла, що між селами Педоси та Мар’янівка невідомі викинули в полі десятки мішків з рештками тварин. Мовляв, на місце викликали і поліцію, і працівників Держпродспоживслужби. 

За словами пані Світлани, відходи ніхто не утилізовує протягом трьох тижнів. Додала, що все це залишили неподалік житлових будинків. Там стоїть страшенний сморід. До того ж собаки розносять все викинуте. Більше про версію жінки дізнавайтеся в окремому матеріалі. 

Що каже голова Чорноострівської громади

При підготовці попереднього матеріалу, поспілкуватися із головою Чорноострівської громади Михайлом Дзісем не вдалося. Тепер же журналістка vsim.ua отримала його коментар.

Відео дня

Михайло Дзісь пояснив: слова жінки відповідають дійсності частково. За його словами, близько 30 мішків з рештками знайшли 7 березня. Мовляв, у мішках були тельбухи, кістки та шкіра свиней. Відстань до найближчого житлового будинку, додав, складала більш як 1 кілометр. 

Також Михайло Дзісь розповів: на місце було викликано поліцію і представників Держпродспоживслужби. 8 березня вони засипали все хлоркою. Три тижні, як повідомляла місцева мешканка, відходи там не зберігалися, – каже Михайло Дзісь. Бо вже 10 березня все утилізували. За його версією місцеві фермери до цього не причетні. Оскільки всі вони мають укладені договори на утилізацію відходів.

- 10 березня ми все утилізували. Викопали глибоку яму й закопали. Там були тельбухи, кістки та шкіра свиней. Все те саме, що й раніше виявили в Скаржинцях. Це зробили якісь не порядні люди. З тих свинарників, які у нас є, такого б не вчинили. Бо вони всі мають укладені договори на утилізацію відходів. Сподіваюся, працівники поліції знайдуть винуватців і притягнуть їх до відповідальності. Інакше подібні випадки будуть повторюватися, – сказав голова Чорноострівської громади Михайло Дзісь.

Що кажуть в поліції

Як раніше повідомляли в Хмельницькому районному управлінні поліції, звернення щодо вище описаної події зареєстроване. Наразі ж правоохоронці продовжують проводити перевірку за даним фактом.

Нагадаємо – на початку березня цього року місцеві мешканці виявили стихійне сміттєзвалище поблизу села Скаржинці Хмельницького району. Туди, крім інших відходів, розповіли жителі, скинули рештки тварин: шкіри й тельбухи свиней. 

Читайте також: Громада на Хмельниччині може залишитися без води через борги

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ірина Кальмуцька

    А потім хворіють діти, невідомі симптоми і важке лікування. Жах та байдужість!
  • Шугаринг Хмельницький

    І прикопано воно було 11березея в понеділок!
  • Шугаринг Хмельницький

    Староста села знала про це ще 2 неділі тому. Чому не повідомила? Або повідомляла, но ніхто не зреагував, поки самі мешканці не викликали поліцію!
  • Андрій Гришнюк

    Ну і який результат?

keyboard_arrow_up