Рейтинг найкомфортніших міст України: на якому місці Хмельницький

Рейтинг найкомфортніших міст України: на якому місці Хмельницький
Фото - Getty Images
  • “Фокус” оприлюднив рейтинг найкомфортніших міст України-2021. 
  • Дізнавайтесь, за якими критеріями обирали і де опинився Хмельницький.

Це тринадцятий за рахунком Рейтинг комфортності українських міст від видання “Фокус”. Традиційно, міста оцінювали за економічними, екологічними показниками, розвитком інфраструктури. Але цьогорічний список складали з деякими змінами.

Окрім традиційних критеріїв, враховували і суб'єктивне сприйняття мешканцями своїх міст чи за доступністю міста для людей з інвалідністю. Зокрема, мова йшла і про зручність для батьків з дитячими візочками. Також редакція видання "Фокус" звертала увагу на новини, пов'язані зі станом місцевої інфраструктури. Дізнавайтесь, як розподілили міста за комфортністю і де ж у рейтингу Хмельницький.

Трохи про дослідження:

Відео дня

За основу рейтингу брали результати Сьомого муніципального опитування, підготовленого соціологічною групою "Рейтинг" від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту. 

До рейтингу увійшли 24 найбільших міста країни. Редакція Фокуса вибрала 16 критеріїв, за якими оцінювалися їхні якості. Максимально можна було набрати 125 балів. Детальніше - у таблиці нижче.

Де жити краще?

Перше місце у рейтингу "Фокуса" зайняв Тернопіль. Друге - Івано-Франківськ. 
Хмельницький посів третю сходинку в рейтингу комфортності. До слова, це гірше результат, ніж був минулого року. У 2019 році Хмельницький був другим за комфортністю в Україні. У 2020 році місто стало лідером.

Як характеризує видання Хмельницький в цьогорічному рейтингу:

"Цього року Хмельницький виграв The 2021 Europe Prize. Престижну нагороду Парламентська асамблея Ради Європи щорічно присуджує місту, яке найактивніше популяризує європейські цінності. Зокрема, в Хмельницькому протягом року організовували спільні програми шкіл, коледжів і університетів з навчальними закладами інших європейських країн.  Згідно з опитуванням підприємців, проведеного у межах дослідження "Індекс конкурентоспроможності міст України 2021", Хмельницький знову очолив рейтинг за сприятливістю бізнес-клімату. Місто набрало 67,65 бали з максимальних 100, проте порівняно з торішнім рейтингом втратило 5,31 бала", - йдеться у повідомленні. 

Рейтинг міст від "Фокуса" 2021:

  1. Тернопіль
  2. Івано-Франківськ
  3. Хмельницький
  4. Вінниця
  5. Рівне
  6. Черкаси
  7. Київ
  8. Чернівці
  9. Кропивницький
  10. Ужгород
  11. Луцьк
  12. Чернігів
  13. Миколаїв
  14. Харків
  15. Львів
  16. Запоріжжя
  17. Житомир
  18. Суми
  19. Полтава
  20. Одеса
  21. Дніпро
  22. Сєвєродонецьк
  23. Херсон
  24. Маріуполь


Друзі, а Ви вважаєте наше місто комфортним? Чому? Діліться своїми думками у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Taras Dashchenko

    Проскурову респект ,реально місто змінилось на краще ,навіть Палац Спорту грохнули красави.А вот ту річушку ,що з парку в Буг впадає дійсно почистити б не помішало..й джерела забруднення поудаляти
  • Оксана Морозова

    Плоскую бы почистить
  • Читач55

    Коли громада сумлина е результат.
  • Василь Дробанов

    Люблю своє місто

keyboard_arrow_up