Резонансна ДТП з освітянами: Миколаїв не визнає вину і хоче додому

Резонансна ДТП з освітянами: Миколаїв не визнає вину і хоче додому
  • Відбулося чергове судове засідання по справі смертельної аварії, в якій загинуло 2 людей.
  • Екс-освітянин Роман Миколаїв просив відпустити його під домашній арешт.
  • Він вважає, що безпідставно перебуває у СІЗО понад рік.

В ніч на 30 травня близько 23:50 по Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького, сталася смертельна аварія. Легковий “Nissan Leaf” врізався в вантажівку “КамАЗ”. В салоні легковика перебувало четверо дорослих і троє дітей. За кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні - завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк. 33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. Троє дітей і одна жінка потрапили до лікарні.

Наступного дня міський голова Хмельницького Олександр Симчишин на спеціально організованому брифінгу розповів про стосунки між Миколаївим і Докторук. Також сказав, що звільнить директора департаменту освіти і науки. Відповідне розпорядження було підписане через день після ДТП - 30 травня.

Після трагічної ДТП, яка забрала життя двох людей, минуло більше року. Весь цей час обвинувачений Роман Миколаїв перебув у  СІЗО. Сьогодні, 6 червня, термін його запобіжного заходу сплив. Тому в Хмельницькому міськрайонному суді вкотре зібралися для того, щоб визначити, чи буде чоловік далі перебувати в СІЗО чи поїде додому.

Відео дня

На судове засідання екс-освітянина привели під конвоєм. З’явилися також адвокат та прокурор. Із потерпілих були присутні лише родичі загиблої Наталії Докторук. Вони, як і прокурор, наполягали на тому, щоб Миколаїв залишився під вартою.

Сам же водій своєї провини у ДТП досі не визнає. Він вважає, що тримання під вартою надто сувора міра покарання за не умисний злочин. Відтак Миколаїв просив відпустити його під домашній арешт.

  • За той час поки я перебуваю в СІЗО, прокурори жодним чином не підтвердили свої висновки. Щоразу я чую лише гучні заяви, але не бачу жодних підстав, щоб застосовувати такий суворий запобіжний захід. Шановні працівники прокуратури прекрасно знали мене, знають мої характеристики, я відома людина в місті. Ніколи я не вчиняв жодного правопорушення. Також не має жодних причин вважати, що якось буду тиснути на свідків. У мене не має на це ні сил, ні найменшого бажання, - зазначив Роман Миколаїв.

Також екс-освітянин зазначив, що хоче, щоб скоріше було з’ясовано всі обставини ДТП. Він вважає, що слідство було проведено поверхнево.

  • Я хочу, щоб скоріше все було з’ясовано. Бо слідство велося, як я вважаю, необ’єктивно. В мене є дуже багато до нього питань. Я вважаю, що прокуратура ввела в оману  і суд, і громадськість, і пресу. Я прошу про застосування до мене більш м’якого запобіжного заходу. Мене дивує, чому прокуратура жодного разу не розглядала цієї можливості. Я заперечую проти цього клопотання, - наголосив Роман Миколаїв

Суддя Володимир Навроцький вислухав сторони судового процесу й пішов в нарадчу кімнату. Повернувшись, він повідомив, що вирішив продовжити запобіжний захід Роману Миколаєві. Ще 60 днів його триматимуть під вартою в СІЗО.

Чергове засідання по резонансній “справі Миколаїва” відбудеться завтра, 7 червня. В судовому залі нарешті заслухають свідків по справі та розпочнуть розгляд кримінального провадження по суті.

Ми будемо стежити за розглядом справи резонансної ДТП з освітянами. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Нехай на лаву підсудних сідають поруч з Миколаївим і дорослі, які дітей садили до п'яного в машину. Також поїли  Миколаїва, щоб корупційно отримати призначення на посади. Нехай і цим доблесні правоохоронці займуться, а не роблять з Миколаїва козла відпущення за всі гріхи.
  • IGOR

    "за не умисний злочин" - человек сел за руль в состоянии алкогольного опьянения. В него же не вливали насильно... В результате сознательного нарушения ПДР произошло ДТП с человеческими жертвами. За такое преступление надо отвечать согласно действующему законодательству... А за то, что человек спустя столько времени так и не признал свою вину и не покаялся - наказание нужно не смягчать, а наоборот!
  • Сергій Коханський

    Кость під дурачка шолі. Випив сів за кермо ти вже злочинець.
  • Юлия Галус

    Ніякого пом'якшення!!!!! Найвищу міру покарання!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up