Резонансна “справа Миколаїва”: позови майже на 6 мільйонів і невизнання вини екс-освітянином

Резонансна “справа Миколаїва”: позови майже на 6 мільйонів і невизнання вини екс-освітянином
  • Відбулося чергове судове засідання по справі смертельної аварії.
  • В рамках процесу розглядатимуть цивільні позови від постраждалих майже на 6 мільйонів.
  • Роман Миколаїв вважає, що слідство проводять необ’єктивно і не визнає своєї вини.

В ніч на 30 травня близько 23:50 по Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького, сталася смертельна аварія. Легковий “Nissan Leaf” врізався в вантажівку “КамАЗ”. В салоні легковика перебувало четверо дорослих і троє дітей. За кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні - завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк. 33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. Троє дітей і одна жінка потрапили до лікарні.

Наступного дня міський голова Хмельницького Олександр Симчишин на спеціально організованому брифінгу розповів про стосунки між Миколаївим і Докторук. Також сказав, що звільнить директора департаменту освіти і науки. Відповідне розпорядження було підписане через день після ДТП - 30 травня.

Після трагічної ДТП минуло майже 9 місяців. Весь цей час обвинувачений Роман Миколаїв перебує в СІЗО. Буде він там щонайменше ще до 11 квітня цього року. Так вирішив суддя Володимир Навроцький. Таке рішення він прийняв під час останнього засідання по резонансній “справі Миколаїва”. Це далеко не все, про що говорили в залі суду.

Відео дня

Невизнання вини

Чергове засідання по “справі Миколаїва” відбулося 11 лютого. На ньому прокурор зачитав обвинувальний акт. Озвучив раніше відомі факти про керування авто у стані сп’яніння, перевезення 6 пасажирів, перевищення швидкості - 102 замість дозволених 90 км/год. Це та інші фактори в сукупності, на думку обвинувачення, призвели до аварії, внаслідок якої загинули 2 людини. Тому Роману Миколаїву загрожує покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.

Сам Роман Миколаїв своєї вини не визнає. Основна причина, як він заявив на засіданні, необ’єктивне проведення слідства. Чоловік не відмовляється співпрацювати із правоохоронцями й каже, що буде давати показання в суді. Але зробить це пізніше.

Цивільні позови на мільйони

В рамках судового процесу будуть розглядати й цивільні позови від постраждалих. Заявили їх рідні загиблих та постраждалих в аварії. Загальна сума моральної та матеріальної компенсацій складає майже 6 мільйонів гривень. Виплачувати ці гроші, в разі задоволення позовів, мають різні сторони: Роман Миколаїв, Хмельницька міська рада, департамент освіти і науки Хмельницької міськради і Моторне (транспортне) страхове бюро України.

Усі ці позови не були визнанні жодною із сторін. Зокрема Роман Миколаїв знову заявив про необ’єктивне розслідування. Сказав, що його вину поки не встановлено і не доведено і тому позовів він поки не визнає.

Миколаїв хотів під домашній арешт

Наприкінці засідання розглядали клопотання прокурора про продовження міри запобіжного заходу для обвинуваченого. Він заявив про необхідність тримання Романа Миколаїва під вартою. Причини ті ж самі, що раніше: ризики переховування обвинуваченого від слідства чи можливість його впливу на свідків та постраждалих, якщо він буде не в СІЗО. Усе це, зважаючи на міру покарання, яка загрожує Роману Миколаїву.

У відповідь захист Романа Миколаїва та й сам екс-керівник хмельницьких освітян подали клопотання про зміну міру запобіжного заходу. Заявили, що слід обрати цілодобовий домашній арешт або ж особисте зобов’язання. Аргументуючи, Роман Миколаїв заявив, що не тікав від правоохоронців після ДТП, хоч і мав можливість, і не буде цього робити. Також адвокат додав, що його підзахисний хворіє і потребує лікування.

Суддя Володимир Навроцький у нарадчій кімнаті все ж вирішив, що Роман Миколаїв має бути під вартою до 11 квітня. Тому до наступного засідання, яке заплановане на 3 квітня, підозрюваний й далі перебуватиме в СІЗО. Слідкуйте за розвитком справи на vsim.ua.

Слідкуйте за найсвіжішими новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ігор Воронюк

    Почитав коменти і розумію чому ми так живемо. Розслідування проведено з порушенням, один з основних речових доказів вже давно в користуванні власника, прокурор на вимоги надати документальне підтвердження нічого не пред'явив , лише знову стверджував що щось десь є. Я не виправдовую Миколаєва, він і сам думаю теж, але Внас не судилище має бути.
  • Татьяна Лысенко

    За все в житті треба платити, каса попереду: за зраду дружині, за понівечені дитячі долі, за страждання близьких......
  • Natalia Kachurovska

    А мені шкода його. Він хороша людина. І не нам судити!

    Гридволд Хранзовки reply Natalia Kachurovska

    слава Богу, що не тобі... Ну да, ну да, хороша, спитайте у загиблих...
  • Viktor Nasinnik

    Судді респект!!! Як це мерзота не визнає? Два людських життя на його совісті, а воно не визнає!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up