Резонансна ДТП з освітянами: у “справі Миколаїва” новий прокурор

Резонансна ДТП з освітянами: у “справі Миколаїва” новий прокурор
  • Віктора Арсенюка, який займався справою від початку, перевели в районний центр.
  • Його місце зайняла прокурор Надія Якушко. 
  • Вона заявила, що зі справою ознайомилася. 
  • Але слухання знову перенесли через неявку потерпілих.

В ніч на 30 травня близько 23:50 по Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького, сталася смертельна аварія. Легковий “Nissan Leaf” врізався в вантажівку “КамАЗ”. В салоні легковика перебувало четверо дорослих і троє дітей. За кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні - завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк. 33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. Троє дітей і одна жінка потрапили до лікарні. 

Наступного дня міський голова Хмельницького Олександр Симчишин на спеціально організованому брифінгу розповів про стосунки між Миколаївим і Докторук. Також сказав, що звільнить директора департаменту освіти і науки. Відповідне розпорядження було підписане через день після ДТП - 30 травня.

Відбулося чергове засідання по справі Романа Миколаїва. Сьогодні, 12 вересня, у суді мали аналізувати докази по кримінальному провадженню та допитувати свідків по цивільній справі. Однак свідки у суд не з’явилися. Не були присутніми і потерпілі. 

Відео дня

Відбулися зміни й у складі державного обвинувачення. Прокурора Віктора Арсенюка, який займався справою від самого початку, замінила колега Надія Якушко. Тепер вона представлятиме сторону обвинувачення по справі. Віктора Арсенюка нещодавно  перевели на посаду прокурора в районний центр. Він більше не має повноважень займатися даною справою. 

Перше слухання по “справі Миколаїва” за участі нового прокурора не відбулося. Хоча Надія Якушко заявила, що з матеріалами справи ознайомилася і відводів прокурора не було. Розглядати справу не стали через те, що в суд вкотре не з’явилися потерпілі. 

На даному етапі, як зазначила прокурор, всі докази по справі встановлені. Є відповідні висновки експертиз. 

  • Через те, що не з’явилися на справу потерпілі та представники міської ради, я вважаю неможливим продовжувати судовий розгляд. Вони не повідомили суд про причини неявки. Їх покази важливі, тому без всіх учасників ми не можемо розпочати слухання, - зазначила прокурор Надія Якушко. 

Представники майже всіх потерпілих погодилися із такою позицією. Проти був представник потерпілих Перхайло. Захист залишив рішення на розгляд суду. Суддя Володимир Навроцький ухвалив перенести судове слухання на 2 жовтня. Якщо потерпілі з’являться в суд, їх буде допитано лише  у рамках цивільної справи.  

Нагадаємо, що на попередньому засіданні Роман Миколаїв повністю визнав свою вину. Тому суд ухвали вести розгляд кримінального провадження за спрощеною процедурою. Згідно якої свідків в суді не слухатимуть, будуть лише аналізувати доказову базу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up