Рідні загиблого азовця Даніїла Братаніча просять присвоїти йому звання Героя України

Рідні загиблого азовця Даніїла Братаніча просять присвоїти йому звання Героя України
Колаж vsim.ua
  • Даня Братаніч з позивним “Курт” служив у легендарному полку “Азов”. 

  • Він загинув у 23 роки за 4 дні до ротації. 

  • Днями сім’я Даніїла створила петицію до президента, аби посмертно присвоїти військовому почесне звання. 

Даніїл Братаніч був родом із Війтовецької громади. Він служив у полку “Азов”. 23-річний захисник загинув 20 вересня на Донеччині. Даня разом з побратимом виконували бойове завдання. Підрозділ, у якому воював Курт, якраз вийшов на ротацію. Хлопцеві не вистачило всього 4 дні, аби повернутися додому, до матері та до сестер, живим. 

Даніїла поховали 24 вересня 2022 року у Криваченцях. А вчора, 8 травня, на сайті електронних звернень до президента рідні азовця зареєстрували петицію. Просять присвоїти Даніїлу почесне звання Героя України. 

— Прошу присвоїти звання Героя України посмертно моєму сину Братаніч Даніїлу Віталійовичу. На початку війни пішов добровольцем до війська. Служив в полку 'АЗОВ'. 20 вересня 2022 року загинув при виконанні завдання на Донецькому напрямку, Волноваський район. Синові було лише 23… Назавжди в строю!!! Прошу присвоїти посмертно звання Героя України, — зазначила в зверненні Наталія Братаніч. 

Відео дня

— Це велика втрата для нас. Даня був для всіх прикладом мужності, впевненості, і справжнього чоловіка, не дивлячись на завсім молодий свій вік... Тому прошу щоб кожна небайжа людина підписала петицію на присвоєння Героя України посмертно, - зазначає сестра військового. 

Станом на 14.00 9 травня петиція зібрала 1 102 голосів із 25 тисяч необхідних. До кінця збору підписів залишився 91 день. Підписати звернення можна за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Валерій Світельський

    А я вважаю, що потріно родині Героя надати 5 гектарів орної землі в довічне користування.
  • Галина Сердюченко

    Підтримую
  • Natalia Kyrylyuk

    Підтримую!🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • Ніна Степаненко

    Підтримую .

keyboard_arrow_up