Рідні загиблого хмельничанина просять нагородити його орденом Богдана Хмельницького

Рідні загиблого хмельничанина просять нагородити його орденом Богдана Хмельницького
Колаж vsim.ua
  • Генадій Стерницький був механіком у танковій бригаді. 

  • Він брав участь в осінньому контрнаступі та загинув у вересні 2022 році. 

  • У Героя залишилися дружина та двоє малих дітей — син та донька. 

  • Тепер рідні просять для загиблого почесний орден. 

Генадій Стерницький відправився на війну добровольцем на другий день повномасштабного наступу росіян. Він попри все хотів захищати країну. 

До війни чоловік працював водієм. Займався вантажними перевезеннями по всій Україні. Мав чималий досвід у цій сфері. І навіть працював за кордоном. 

Після мобілізації він потрапив до 3-ої танкової Залізної бригади. Отримав посаду старшого механіка. За пів року війни Генадій пройшов Київську, Чернігівську, Сумську та Харківську область. 

Відео дня

Під час контрнаступу та звільнення Харківської області та Ізюму Генадій Стерницький неодноразово брав участь у ближніх боях та виконував різні завдання. 14 вересня старшому солдатові виповнилося 35 років. Наступного дня він загинув. 

Рідні кажуть він завжди був відданий Україні, любив Батьківщину та вчив цього своїх дітей. У Героя залишилися дружина, маленькі син та донька. Він був родом з села Божиківці Деражнянської ОТГ. Проживав у місті Хмельницький. Його поховали 24 вересня минулого року в рідному селі. 

А на початку червня цього року близькі створили петицію на сайті звернень до Президента. Вони просять главу держави нагородити загиблого захисника орденом Богдана Хмельницького I ступеня. 

— Орден призначений для нагородження громадян України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України — все це про танкіста Стерницького Генадія. Завжди був відданий Україні, захищав державність та одразу після російського вторгнення став на захист Батьківщини, — йдеться в тексті петиції. 

Станом на 14.00 17 липня звернення підписали 6 102 людини з 25 тисяч необхідних. До кінця збору підписів залишилось 52 дні. Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up