Росія напала на Україну: хронологія подій на Хмельниччині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Росія напала на Україну: хронологія подій на Хмельниччині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Вранці, 24 лютого Зеленський ввів воєнний стан у зв’язку з нападом Росії. 
  • У цій новині дізнавайтеся хроніку подій на Хмельниччині. й Україні.
  • Тут лише перевірена інформація.

20:00 - загинув військовий з Хмельниччини. Все сталося під час вторгнення російських військ у Херсонській області. Військовий Богдан Олексійчук був родом з Кам’янець-Подільського району. 

19:00
- У Шепетівці завтра, 25 лютого, введуть комендантську годину. А саме - із 22 до 6 години. Рух відбуватиметься виключно за перепустками. Про це йдеться на сайті Шепетівської міськради.

18:00 - Російські окупанти, наткнувшись на тотальний спротив українських захисників, здаються в полон. Під Черніговом здався цілий розвідувальний взвод 74 мотострілкової бригади. Про це йдеться на сторінці Сухопутних військ ЗС України у Фейсбук.

Возможно, это изображение (1 человек)

Відео дня

17:25 - У Києві від сьогодні вводиться комендантська година: вона діятиме з 22 години вечора до 7 ранку. Про це повідомив столичний мер Віталій Кличко.

- Це вимушений крок, але за нинішніх умов військової агресії та воєнного стану, необхідний для безпеки жителів столиці, – заявив він.

17:00 - Війська окупантів із території Білорусі увійшли до Зони Чорнобильської АЕС. Національна гвардія чинить запеклий опір. Про це повідомив радник голови МВС Антон Геращенко у Facebook. Він наголошує, якщо внаслідок ударів артилерії окупантів буде зруйновано сховище ядерних відходів, то радіоактивний пил може накрити території України, Білорусі та країн ЄС.

Війська окупантів із території Білорусі увійшли до Зони Чорнобильської АЕС. Національна гвардія чинить запеклий опір.

16:50 - У місті Шепетівка, що на півночі Хмельниччини, припинили рух громадського транспорту. При цьому всі транспортні засоби перенаправили на інші потреби. Про відновлення руху повідомлять додатково.

16:20 - В районі Глухова військові застосували ПТРК «Javelin» та знешкодили колонну техніки РФ. 15 танків Т-72, - повідомив заммінстра МВС Антон Геращенко з посиланням на радника командувача Сухопутних військ Альону Шевцову.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

16:20 - У Хмельницькому хлібокомбінаті майже вдвічі збільшили виробництво хлібу. Про це Суспільному розповів менеджер зі збуту Максим Пасічник. За його словами, до обіду в торговельній мережі міста розібрали хліб та іншу випічку. 

16:00 - Всі бомбосховища Хмельницького відкрили для містян. Про це під час брифінгу розповів міський голова Олександр Симчишин. Разом з тим він закликав містян перевірити доступ до них.

16:00 - СБУ повідомило про взяття в полон російських військових у місті Щастя

На зображенні може бути: 3 людини та на відкритому повітрі

15:30 - Центр оборонних стратегій оприлюднив звіт станом на 14:00 сьогодні, 24 лютого, згідно з яким Росія вже втратила 7 літаків, 4 вертольоти, понад 10 одиниць броньованої техніки та близько 100 особового складу, а також змогла захопити Генічеськ та Нову Каховку.

14:30 - Внаслідок артобстрілу сталося загорання складу ПММ військової частини Старокостянтинів. Завдана шкода виявилася незначною. Про це у звернені до мешканців області повідомив голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій.

14:15 - АЗС ОККО та WOG заявили, що обмежують продаж пального на одне авто до 20 літрів. Транспортні засоби спецслужб та критичної інфраструктури будуть заправляти поза чергою.

- З метою забезпечення можливості пріоритетної заправки спеціальних служб і служб критичної інфраструктури наша компанія прийняла рішення обмежити об’єм заправки – до 20 літрів. Тобто 20 літрів це максимум, який ми будемо відпускати на одне авто", – зазначили в АЗС.

14:10 - Всі медичні заклади Хмельницького працюють. Скасували лише планові операції та госпіталізації. Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Хмельницької міськради Борис Ткач.

13:55 - Мешканці Хмельниччини активно вступають до територіальної оборони

13:30 - Хмельницький обласний центр служби крові - працюватиме цілодобово (Сковороди, 29). Там повідомляють, що запаси донорської крові потрібно збільшити.

13:00 -  збройними силами держави-агресора російської федерації нанесено більше 30 ударів крилатими ракетами “Калібр”, РСЗО, авіацією та артилерією по об’єктам цивільної та військової інфраструктури України. 

Противник продовжує наступ за підтримки армійської авіації з перетином Українського кордону на напрямках Армянськ – Херсон, Чаплинка – Каховка.

Відмічається робота диверсійно-розвідувальних груп у Бесарабському операційному районі та у Чорноморській операційній зоні.

Угруповання Об’єднаних сил перейшло до ведення оборонної операції. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

12:45 - Військові 93-тя ОМБр Холодний Яр взяли в полон російських окупантів! Вони з 91701 Ямпольский мотострелковый полк.

12:30 - Обмеження на безготівкові розрахунки відсутні, СЕП працює без перебоїв. Про це повідомляє Національний банк України. 

- Національний банк не вводив обмежень на безготівкові розрахунки, зокрема на розрахунки через POS-термінали у точках торговельних мереж. Усі безготівкові розрахунки можна здійснювати без обмежень, - повідомляє Нацбанк.

12:05 - Генеральний штаб ЗСУ повідомляє:

У Чернігівській області вдалося зупинити противника.

Важкі бої ведуться на Харківському напрямку та в районі проведення операції Об’єднаних сил, де противник поніс втрати в живій силі та техніці.

Силами наших військ повернено під повний контроль міст МАРІУПОЛЬ та ЩАСТЯ. Знищено не менше 6 літаків, 2-х вертольотів та десятки одиниць броньованої техніки ворога.

Складна ситуація на Херсонському напрямку, проте сили оборони України дають відсіч агресору.

11:30 - "Укрпошта" тимчасово призупинила роботу". 

- У зв’язку з введенням воєнного стану, заради збереження вашої безпеки та безпеки наших працівників, відділення Укрпошти не будуть працювати 24 лютого. Як тільки ситуація дозволить, ми одразу доставимо вам посилки та пенсії, а поки будемо їх зберігати, - йдеться на сторінці "Укрпошти" у Facebook.

11:30 - В Офісі президента відбувся черговий брифінг. Виступив Володимир Зеленський. Також розповіли про останню інформацію про те, де та які бої відбуваються. Інформують про декілька десятків загиблих з української сторони. В основному в результаті обстрілів, які відбулися о 5 ранку.

Зеленський також заявив:

"Ми вже видаємо зброю і будемо видавати для захисту нашої землі всім охочим, всім спроможним захищати наш суверенітет.  Кожен, хто має бойовий досвід і може приєднатися до оборони України, повинен негайно прибути до відповідних центрів комплектації. Будьте готові підтримувати свою державу на площах свої міст.

11:15 - За оперативною інформацією Генерального штабу ЗС України, на об'їзній дорозі міста Харків спалено 4 танки російських окупантів. 

Також, за інформацією командування Об'єднаних сил, сьогодні, 24 лютого, в районі Щастя знищено близько 50 російських окупантів. Окрім того, в районі Краматорська знищено ще один літак збройних сил російської федерації. Це вже шостий.

11:00 - Що відбувається в Хмельницькому та як поводять себе місцеві, бачив журналіст vsim.ua. Детальніше читайте в матеріалі - Що відбувається на вулицях Хмельницького (ФОТОРЕПОРТАЖ).

10:00 -  У Службі автодоріг області повідомили про встановлення блок-постів на кордоні з сусідніми областями. 

- Було обстріляно аеродром, пошкоджено злітну смугу і склад паливно-мастильних матеріалів. Також горить склад боєприпасів.  - Евакуації населення з прилеглих територій не відбувається, оскільки розліт боєприпасів невеликий. Наразі ситуація контрольована, – у коментарі «Главкому» повідомив керівник Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Едуард Братко.

07:00 - Зважаючи на ситуацію, хмельницьких школярів перевели на дистанційне навчання. 

06:00 - Вранці, 24 лютого, Росія напала на Україну. Вибухи пролунали в Києві, Одесі та Харкові. РФ здійснила удари по військовій інфраструктурі країни та прикордонних загонах. Володимир Зеленський заявив про введення воєнного стану на всій території держави.

Читайте також: 

Сховища та укриття у Хмельницькому та області (КАРТА)

У Хмельницькому готують пункти роздачі води (список адрес)

“Тривожна валіза”: українцям пояснили, що це таке і як її зібрати

В Україні створили брошуру з інструкціями на випадок війни. Що варто знати

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Головань

    БОЖЕ ПОМОЖИ
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up