росіянин, який живе на Хмельниччині, через суд намагався змінити свою національність

росіянин, який живе на Хмельниччині, через суд намагався змінити свою національність
Фото ілюстративне
  • Чоловік звернувся до РАЦСу, аби у свідоцтві про шлюб 1980 року йому виправили національність. 

  • Просив переписати його із “росіянина” на “німця”. 

  • Там йому відмовили, тож росіянин подав до суду. 

Ще одна цікава історія трапилась в Хмельницькій області. Чоловік, який мешкає тут багато років, нещодавно звернувся до місцевого відділу ДРАЦС. Він просив змінити у актовому записі про шлюб його національність. Додамо, що цей документ 1980 року. Подробиці розповіли в апеляційному суді. 

Чоловік просив виправити в документі національність — із «росіянин» на «німець». Проте там йому відмовили. Тож росіянин подав до суду. 

У позові просив того ж - зобов’язати відділ ДРАЦС змінити його національність. Він додав до заяви документи — свідоцтво про народження, де вказана національність його батька – «німець» (матері – «росіянка»), копії військових квитків його та батька, де зазначено національність «німець». На його думку цього було достатньо, аби змінити актовий запис про шлюб.

Відео дня

Хмельницький міськрайонний суд задовольнив його позов. Але відділ ДРАЦС оскаржив вирок до апеляційного суду. Кажуть, доказів, необхідних для внесення змін, немає. Також у графі «національність» не було помилок, виправлень чи підчищень та на момент реєстрації шлюбу відомості до актового запису внесли на підставі паспорта громадянина СРСР, виданого 1976 року, де зазначено національність «росіянин».

Відтак суд задовольнив апеляційну скаргу відділу ДРАЦС: скасував рішення Хмельницького міськрайонного суду та ухвалив нове, відмовивши у задоволенні позову.

Читайте також: Побиття військового у соборі: потерпілий хоче 238 тисяч компенсації

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Олекса Шумейко

    московити зараз будуть масово міняти свою національність, по кацаб в національності дуже боляче. Українці! наша русофобія сьогодні не достатня і її потрібно підсилювати кожну годину. Україна для українців. Слава ЗСУ!
  • Лариса Федичева

    Гниль сидить в судах,гидко що влада нічого не робить з цією гниллю

    Людмила Гуменюк reply Лариса Федичева

    Лариса Федичева згідна з судах, багато гнилі ,але не в цьому випадку ,він стільки часу прожив на території України ,все влаштовувало, тепер хоче бути німцем,а не расистом, питання ,чому не українцем??? таку гниль треба гнати до расєї
  • Читач86

    Цікаво, скільки суддя отримав, що так просто задовольнив і змінив національність. Корупція її величність. ДРАЦС- респект! Суддю- до перевірки.

keyboard_arrow_up