Ще 3 громади на Хмельниччині вийшли з московського патріархату

Ще 3 громади на Хмельниччині вийшли з московського патріархату
Тут і далі фото - з фейсбук-сторінок місцевих парафій та тергромад
  • Одна з Кам’янець-Подільського району та дві з Шепетівського. 

Щотижня все більше релігійних громад на Хмельниччині ініціюють перехід до Православної Церкви України. Це передусім пов’язано із початком повноцінного воєнного вторгнення росіян. Днями ще кілька громад провели збори аби вийти зі складу московського патріархату. 

Громада у селі Степанівка, що на Чемеровеччині, проголосувала за перехід під юрисдикцію Православної Церкви України. Голосування вірян Церкви святої мучениці Параскеви відбулося 15 травня. Про це повідомляють на сторінці Чемеровецької тергромади у Фейсбук. Перед цим ініціативна група парафіян зібрала підписи на підтримку виходу зі складу упц мп. А під час голосування бажання змінити конфесійну приналежність було підтримано одноголосно.

Відео дня

На Шепетівщині громада храму св. Іоанна Богослова у селі Бражинці також ініціювала перехід до ПЦУ. Збори відбулися 16 травня. Настоятель один з небагатьох хто також підтримав перехід. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці парафії Пресвятої Тройці ПЦУ у Полонному. 

За перехід голосували й парафіяни Святого - Михайлівського храму, що у селі Білецьке на Шепетівщині. Подія відбулася 18 травня. Про це повідомили на сторінці парафії Пресвятої Тройці у Фейсбук.

Читайте також: Скільки московського патріархату залишилось на Хмельниччині (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Błażijewskyj Oleh

    Гнати в шию московський патріархат.
  • Ольга Бачинська

    Ці  нелюди своїми діями недали захисту тисячу нашим бійцям поки не буде покарання ростріл доки будуть такі люди до Западу ми принципові а тут  недуже раз їх багато  позор перед Країнами які нам допомагають
  • Vira Futorniak

    Чому у Лезнево досі московський патріархат? Люди що з вами?
  • Читач86

    Мозгов кругом как небыло,так и нет!

keyboard_arrow_up