Ще один храм у Летичівській громаді покинув УПЦ (ФОТО)

Ще один храм у Летичівській громаді покинув УПЦ (ФОТО)
Тут і далі фото Летичівської селищної ради
  • Свято-Михайлівський храм у селі Попівці перейшов до ПЦУ. 

  • Днями у церкві вперше пролунала молитва українською мовою. 

На тлі широкомасштабної російської агресії дедалі більше церков залишають Українську Православну Церкву. Останнім часом у Летичівській громаді активізувався процес переходу релігійних громад і передача храмів від УПЦ до помісної Православної церкви України. 

Ще один храм у селі Попівці змінив своє підпорядкування. Одразу ж після Великодня віряни організували збори і прийняли таке доленосне та історично важливе рішення. За перехід одностайно проголосували більш як 100 жителів села. На зборах обрали голову зборів, секретаря, визначили склад ревізійної та лічильної комісій, повідомили у Летичівській селищній раді. 

Відео дня

Також розробили та прийняли Статут і зареєстрували його зміст в новій редакції, змінили назву релігійної організації.

А вчора, 7 червня, Свято-Михайлівський храм села Попівці офіційно перейшов від приналежності УПЦ до Православної церкви України. Цього ж дня відбулася незабутня подія – перше богослужіння українською мовою у оновленому Свято-Михайлівському храмі.

Його провели благочинний Летичівського округу ПЦУ отець Андрій Смакула та новопризначений настоятель храму, клірик благочиння Ігор Гишко, який прибув у Летичівську громаду за указом правлячого єпископа Павла Хмельницького та Кам’янець-Подільського з Тернопільщини.

Нагадаємо, раніше відбулася передача храмів у селах – Суслівці, Рожни, Свято-Успенської церкви у Летичеві. У Гречинцях триває процедура оформлення документів передачі храму.  

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Олекса Шумейко

    Україна поступово очищається від московських гадючників. Слава ЗСУ!
  • Марія Паламарчук Остапчук

    Слава Ісусу Христу молодці!!
  • Оксана Зибюк

    Слава Богу.
    Вітаю громаду.
    Нехай Бог благословить
  • Сергій Шобутинський

    Храмчик

keyboard_arrow_up