Що поєднує Симона Петлюру і Хмельницький міський будинок культури

Що поєднує Симона Петлюру і Хмельницький міський будинок культури
  • За свідченнями істориків, Симон Петлюра тричі був у Хмельницькому на засіданні Уряду УНР. 
  • До 100-ї річниці проголошення Акту злуки у місті встановили меморіальну дошку керманичу військ Української народної республіку. 
  • То що ж спільного між Симоном Петлюрою та міським будинком культури?

Сьогодні, 22 січня, в Україні відзначають День соборності. У Хмельницькому святкування розпочали з "живого ланцюга", який з'єднав два береги Південного Бугу. На мосту хмельничани розгорнули великий синьо-жовтий прапор. Також великий державний прапор розгорнули поряд із стелою з брендом міста біля Острова Кохання. 

Відео дня

Символічно до 100-ї річниці Акту Злуки УНР та ЗУНР у Хмельницькому відкрили ще одну меморіальну дошку. Присвячена вона головному отаману військ УНР Симону Петлюрі. Встановили пам'ятну дошку на фасаді міського будинку культури. 

Місце для знаку на честь видатного українського діяча обрали недаремно. У 1907 році тут діяв перший у місті театр. А вже у 1919-1920 роках у будівлі тричі проходили засідання Уряду УНР та Директорії. Історики кажуть, що тоді був у Проскурові і Симон Петлюра. 

Виготовив знак місцевий скульптор Роман Албул. Обійшлась меморіальна дошка у 70 тисяч гривень. Нагадаємо, що це вже четвертий пам'ятний знак видатним особистостям у Хмельницькому. У місті вже є меморіальні дошки Михайлу Грушевському, Євгену Коновальцю та Роману Шухевичу. 

Підписуйтесь та слідкуйте за найсвіжішіми новинами Хмельницького у Фейсбук, Телеграм та Інстаграм. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергей Попович

    Не знаю насколько  Петлюра причастен к событиям случки но Еврейский погром в Проскурове и его окресностях будут люди помнить ещё о-очень долго.

    Сергей reply Сергей Попович

    случка - это у собак и у тебя
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    Підписуйтесь та слідкуйте за найсвіжішіми новинами Хмельницького у Instagram та Telegram

    ➡️ https://telegram.me/vsimua_bot

    ➡️ https://www.instagram.com/vsim_ka

  • Новини Хмельницького на vsim.ua

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 Внаслідок вибуху газоповітряної суміші у Хмельницькому травмувався чоловік Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up