Що відомо про будівництво “McDonald’s” у Хмельницькому

Що відомо про будівництво “McDonald’s” у Хмельницькому
Тут і далі фото з спільноти Хмельницький Development
  • Містяни вже не вперше обговорюють будівництво “McDonald’s” у Хмельницькому.
  • Серед свіжих чуток - поява закладу біля “Темпу”.
  • Що про це відомо?

Біля заводу “Темп”, що на проспекті Миру, розпочалося будівництво. Саме воно викликало чимало обговорень в соцмережах. Деякі хмельничани кажуть: там будуть відомий заклад харчування “McDonald’s”. Біля цієї одноповерхової будівлі немає паспорту об’єкта. Тож стверджувати, що приміщення слугуватиме для легендарного “Маку” - зарано. Попри це, знайшлися ті, хто впевнено каже: у Хмельницькому будують саме той заклад, чиїм слоганом є: “Я це люблю”.

“McDonald’s” не афішує будівництво закладів через скандал у Тернополі”

Чутки про будівництво “McDonald’s” в Хмельницькому - не новизна. Які припущення були раніше, розкажемо згодом. А от із найсвіжіших - поява закладу біля “Темпу”. Інформація про це розповсюдилася в спільноті “Хмельницький Development”. 

У повідомлення йдеться, що частину заводу “Темп” віддали під комерцію. А розпочате будівництво поряд - це і є той самий заклад харчування. Журналісти vsim.ua поспілкувалися із автором цього допису.  Ним є хмельничанин Артем. Чоловік розповів, що на проспекті Миру будують “McDonald’s” і його відкриття заплановане на 2021 рік. Називати свій статус чи посаду Артем відмовився, аби уникнути публічності. 

Відео дня
Нет описания.
Зверху - будівництво в Хмельницькому, знизу - будівництво закладу в Львові

Артем додає: “McDonald’s” не охоче розміщує інформацію стосовно планів на відкриття нових закладів, тому це комерційна таємниця”. Причина такої позиції - скандал навколо будівництва ресторану в Тернополі. Місцеві мешканці категорично були не згодні з локацією для появи “Маку”. Через це влаштовували акції протесту. Та “McDonald’s” все ж збудували на місці, що не схвалили деякі тернополяни. Про це повідомляє видання “20 хвилин”.

Кому належить будівля біля “Темпу”

У департаменті архітектури, містобудування та земельних ресурсів міськради повідомили що будівля біля “Темпу” належить ТОВ “Інвестиційна компанія Мега”. За даними сервісу YouControl, уповноваженою особою товариства є Роман Мельничук. Основний вид діяльності - будівництво житлових і нежитлових приміщень. А також - діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна та інше. 

Щоб з’ясувати, чи дійсно на тому місці збудують “McDonald’s”, ми звернулися до Романа Мельничука. Його помічниця Наталія пообіцяла передати керівнику наше запитання й надати нам відповідь найближчим часом. 

Ми написали інформаційний запит на електронну пошту компанії “McDonald’s” із проханням надати офіційну інформацію стосовно відкриття ресторану в Хмельницькому. Отримали відповідь:

  • Щодо вашого звернення, інформуємо про наступне: компанія МакДональдз розглядає всі регіони в Україні для відкриття нових закладів. В тому числі і місто Хмельницький. Ми розвиваємо мережу по всій країні і зазначене місто не є виключенням.

Про чутки і прохання хмельничан збудувати “McDonald’s” 

За роки існування “McDonald’s” в Україні, мешканці Хмельницького неодноразово виступали “за” відкриття закладу в рідному місті. Для цього писали петиції до міської влади.

Тоді підтримали ініціативу жінки 406 містян. Достатню кількість голосів, а саме 500, вона так і не набрала.  

Петиція із таким же текстом з’явилася минулого року. Її автором був хмельничанин Максим. Достатню кількість голосів звернення знову не набрало.

Окрім прохань збудувати відомий заклад харчування, хмельничани не раз “фантазували” про його будівництво. У 2017 році на березі Південного Бугу заклали фундамент для хмарочосу. Його візуалізація передбачала наявність “McDonald’s”. Та з’явитися 26-поверховому будинку не судилося. Дозвіл на будівництво анулювали. Детальніше про цю історію можете прочитати тут. 

Ще одним припущенням хмельничан була поява “McDonald’s” в ТРЦ “SportCITY” на Прибузькій. Ми звернулися стосовно цього до голови правління ОС “SportCITY” Олександра Волчелюка. Він сказав: “Ми обмежені в офіційних коментарях певними угодами”.

Ціна франшизи - в середньому від 500 до 1,2 мільйона доларів

“McDonald’s” вважається світовим лідером у галузі швидкого обслуговування. У світі кількість закладів налічує понад 35 тисяч. Не виняток і Україна, де перший “McDonald’s” відкрився ще в 1997 році. 

Станом на 2019 рік в Україні нарахували 93  “McDonald’s”. Розташовані вони у 20 містах і 3 селах. Серед них - населені пункти, що є сусідами для Хмельницького. Зокрема - Вінниця, де є 2 заклади, Тернопіль, Рівне й Житомир - де є по одному “Маку”.

Видання “Економічна правда” повідомляє, що влітку генеральний директор “McDonald’s” Юлія Бадрітдінова заявила, що в наступному році метою є відкриття ще п’ятьох закладів. 

Також гендиректор зазначила, що у фокусі компанії великі міста. Однак для відкриття “Маку” розглядають різні локації. Так, нещодавно розпочали будівництво закладу в Івано-Франківську, де, як і в Хмельницькому, раніше його не було. 

Працювати під ім’ям “McDonald’s” можна, придбавши франшизу. Видання “Much Мoney” пише, що середня її ціна становить від 500 до 1,2 мільйона доларів. Залежить все від місця розташування. Серед інших умов отримання франшизи - розміщення, де є велика прохідність, мінімальна площа закладу - 400 квадратних метрів і досвідчений партнер, який вміє управляти фінансами. 

На изображении может находиться: дерево и на улице

На изображении может находиться: дерево, дом, на улице и природа

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (79)
  • Читач81

    Не оригінально і  не корисно.
  • Валентин Дудаков

    В НАС В ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ СТІЛЬКИ ВСЬОГО,І СТІЛЬКИ ТИХ МЕРЕЖ-ПОЖЕРТИ,ПЕРЕКУСИТИ,ПЕРЕХОПИТИ,ЩО ОБІЙДЕМОСЬ БЕЗ ТОГО МАКДОНАЛЬСА,ЖИЛИ БЕЗ НЬОГО СТІЛЬКИ РОКІВ ТО ЩЕ ПРОЖИВЕМ СТІЛЬКИЖ.

    Читач65 reply Валентин Дудаков

    клоун що щей казати
  • Юрій Заморока

    Якщо це правда,то це чудово,інвестиції в місто і робочі місця.
  • Віталій Українець

    Фастфуд їжа для лінивих!

    Читач26 reply Віталій Українець

    круто судити людей по тому, що вони їдять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up