Що зміниться для хмельничан у лютому

Що зміниться для хмельничан у лютому
Фото ілюстративне. glavcom.ua
  • У лютому запрацювали нові “валютні правила”, змінились зарплати військових, а хмельничани отримають нові платіжки за електроенергію.

  • Що ще змінилося з початку місяця, читайте далі.

Валюту тепер можна купувати на пошті

Закон України “Про валюту і валютні операції” ухвалили ще торік. Із 7 лютого 2019 року він набирає чинності. Хмельничани матимуть змогу купувати валюту на пошті. Онлайн готівку можна придбати до 150 тисяч гривень на день. Також збільшили розмір переказу за кордон без відкриття додаткового рахунку - з 15 тисяч до 150 тисяч гривень.

Нові платіжки за електроенергію та “бонуси” до “Пакунку малюка”

У лютому хмельничани отримають нові платіжки за електроенергію. Одна частина коштів піде оператору системи розподілу, інша – постачальнику електроенергії. Варто зазначити, що тариф при цьому не змінюється. Також не потрібно підписувати нової угоди. У лютому уряд також розширить список речей у “Пакунку малюка”

Пільгове розмитнення “євроблях”

За пільговим тарифом розмитнити автівку на єврономерах можна буде до 22 лютого включно. Починаючи з 23 лютого, платити за розмитнення доведеться повну ставку.

Відео дня

Нові зарплати військових

З лютого деякі категорії військовослужбовців отримають підвищену заробітну плату. Командир бригади відтепер отримуватиме близько 24,7 тисяч гривень (раніше - 17,9 тисяч), заступник командира бригади – 24,3 тисячі гривень (раніше - 16,8 тисяч).

Перевірятимуть педагогів

До 1 лютого тривала реєстрація на участь у пілотному проекті сертифікації педагогічних працівників. Про це повідомляють на 24tv.ua. Зазначається, що вивчення практичного досвіду роботи вчителя відбуватиметься в закладі освіти, де він працює. Організацію цього процесу здійснюватиме Державна служба якості освіти та її територіальні органи.

Сама процедура сертифікації складатиметься з 3-х етапів:

- експертне оцінювання професійних компетентностей учасника через вивчення практичного досвіду їх роботи;

- самооцінювання учасником власної педагогічної майстерності (е-портфоліо);

- оцінювання фахових знань та умінь учасника через незалежне тестування.

Вивчення практичного досвіду роботи вчителя відбуватиметься в закладі освіти, де він працює. Організацію цього процесу здійснюватиме Державна служба якості освіти та її територіальні органи.

Безпосередньо оцінювання проводитимуть незалежні освітні експерти (щонайменше два), які попередньо пройдуть відбір та необхідне навчання.

З середини лютого і до кінця травня триватиме перший період – експерти виїжджатимуть до учасників сертифікації. Про їхній візит вчитель отримає попередження на електронну пошту не пізніше ніж за 3 дні до приїзду. Кожного учасника експерти відвідуватимуть тільки 1 раз.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up