Щоб не здаватися у полон, поранені офіцери підірвали себе разом з військовими Росії - Міноборони

Потрапивши у оточення та не бажаючи здаватися, важкопоранені офіцери Збройних сил Олександр Кандесюк та Олексій Шепелюк, підірвали себе і 12 російських десантників.

Як повідомляють у Мінобороні, це сталося 25 серпня ввечері. Відділення ПЗРК на чолі з командиром зенітно-ракетного дивізіону майором Олександром Кандесюком вирушило на посилення 51-ї бригади. Водночас через український кордон відбувся прорив російських військ зі штатною бойовою технікою.

51-а бригада була оточена, а разом із нею і щойно прибуле підсилення. Російські війська одразу ж відкрили вогонь зі всіх наявних у них засобів ураження.

Станом на вечір 25 серпня більша частина батальйонної тактичної групи була виведена зі строю.

Відео дня

- Оскільки вижити в такому пеклі шансів практично немає, було прийняте рішення іти на прорив з оточення. Майор Олександр Кандесюк разом із майором Олексієм Шепелюком, командиром зенітно-ракетної батареї, очолили авангард групи прориву разом зі своїм відділенням — сержантом і двома солдатами, - повідомляє прес-служба Міноборони. – Та авангард нарвався на засідку. В результаті бою майор Кандесюк отримав декілька поранень з кулемета противника. Майор Шепелюк кинувся вивести офіцера з-під вогню, але сам був важко поранений.

Решта авангарду була обстріляна з кулеметів, мінометів та прямою наводкою "Шилки" — весь особовий склад зазнав важких поранень. Основна група через шквальний вогонь не змогла підійти на допомогу товаришам і, відійшовши до базового табору, зайняла кругову оборону.

Щодо подальшої долі групи авангарду, очевидці розповідають, що бачили, як поранених українських бійців оточили 12 російських десантників, і, погрожуючи зброєю, намагалися захопити в полон.

Коли вороги, створивши кільце, наблизились на відстань декількох метрів, поранені українські офіцери підвелись із землі та підняли руки вгору. За мить пролунало декілька потужних вибухів, схожих на вибухи гранат.

Очевидно, офіцери Кандесюк і Шепелюк, не бажаючи здаватись, підірвали себе разом із чисельно переважаючим ворогом.

Зараз командування АТО готує президенту України подання на присвоєння загиблим в бою героям-захисникам майору Кандесюку і майору Шепелюку звання Герой України (посмертно), зазначають у Міноборони.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Виктор Бойко

    Помните инфу о двух героических офицерах, которые раненые подорвали себя и окруживших их 12 российских десантников?

    http://korrespondent.net/ukraine/politics/3411800-dva-ofytsera-podorvaly-sebia-vmeste-s-rossyiskymy-desantnykamy-mynoborony

    Их даже к "героям" представили...

    Так вот, сначала с сайта МО ВСУ инфа о них исчезла и не просто так, а с извинениями

    http://kor.ill.in.ua/m/610x0/1495011.jpg?v=635449204284599848



    А дальше все об этих "героях" выяснилось

    Два украинских офицера, якобы подорвавшие себя, неожиданно «воскресли»

    http://maxpark.com/community/5512/content/2950677

    эфире одного из украинских телеканалов, волонтер из Новограда-Волынского Алексей Панасюк, поддерживающий связь с 51-й бригадой, сообщил информацию, которая опровергает столь активно тиражируемый «подвиг».

    Панасюк заявил, что Александр Кандесюк и Алексей Шепелюк не осуществляли самоподрыва.

    По информации волонтера, Александр Кандесюк находится в плену, о чем ему сообщил вышедший из плена боец. Где правда, а где вымысел — выяснил телеканал «112 Украина».

    http://youtu.be/OltVhy2W50I

  • Ибрахим

    Кандесюк жив и в плену.
  • PAL

    Настоящие герои, наши офицеры, гордость Украины. Убивать, так врагов, а не пешеходов, да пассажиров.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up