Сепаратистську пресу у Хмельницькому планували поширити через комуністів

Сепаратистську пресу у Хмельницькому планували поширити через комуністів
У Хмельницькому міськрайонному суді триває розгляд справи щодо розповсюджувачів сепаратистської газети "Новороссия".

На лаві підсудних двоє - 30-річний хмельничанин та 27-річна хмельничанка. Їх звинувачують у посяганні та територіальну цілісність та недоторканність України. Ані жінка, ані чоловік винними себе не визнають.

Як заявив один із свідків, секретар хмельницького міськкому Компартії Віталій Сопрук, підсудний, його знайомий, передав йому пакунок з газетами для ймовірного подальшого розповсюдження. Щоправда, як каже чоловік, після ознайомлення він газети знищив - бо побачив там сепаратистські заклики.

- Була домовленість, що спершу я ознайомлюся із газетою, а потім прийматиму рішення, щоб дати людям почитати. Був пакунок газет, близько 150-200 екземплярів. У газеті були матеріали, у яких закликалося до створення нової республіки. Я знищив примірники, бо зрозумів, що за це може бути відповідальність, - заявив Віталій Сопрук.

Відео дня

У ході судового засідання допитали двох свідків - Сопрука та його знайомого, який забрав пакунок зі складу пошти та відвіз його до офісу комуніста.

Оскільки на суд з'явилися не всі свідки, засідання оголосили закритим. Наступне призначили на 2 жовтня.

Спілкуватися із пресою після засідання 30-річний підсудний відмовився.

"ВСІМ" стало відомо, чому обидва підсудних не під вартою. Чоловіка затримали, але він вніс грошову заставу. А 27-річна хмельничанка виховує неповнолітнього сина, тому перебуває під домашнім арештом.

Нагадаємо, 14 липня трьох хмельничан викрили працівники СБУ при отриманні чергового тиражу сепаратистської преси. У їхніх домівках правоохоронці знайшли ще 250 примірників газети «Новороссия», комп'ютерну техніку, засоби зв'язку.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up