Шмигаль у Хмельницькому говорив про стипендію 485 гривень та проблеми освіти

Шмигаль у Хмельницькому говорив про стипендію 485 гривень та проблеми освіти
  • Місто відвідав прем'єр-міністр України. 
  • Він відвідав місцеву школу, училище та побував в Давидківцях.
  • Яким був візит і про що говорив Денис Шмигаль, дивіться далі.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, 1 вересня, з робочою поїздкою відвідав Хмельницький. Також він побував у Давидківцях. Що він робив та що говорив?

На відмінну від візиту Зеленського, приїзд Шмигаля був більш відкритим. Журналістів акредитували усіх, хто цього хотів. Щоправда, запросили ЗМІ не на усі локації, де побував прем’єр.

Ще до того, як показатися усім журналістам, Шмигаль відвідав прикордонну академію. Цей візит входив у його графік. А от відвідини хмельницького НВК №10 були спонтанними. Принаймні, про це заявив він сам. Сказав, що нікого із керівництва закладу про візит не попереджали. Зробили це для того, щоб на прикладі школи побачити готовність до навчання в умовах карантину.

Відео дня

Журналістів запросили на дві локації. Обидві освітні. Це зрозуміло, зважаючи на 1 вересня. Та й компанія у Шмигаля була відповідна - в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет. Також із ним були Дмитро Габінет (голова Хмельницької ОДА), Микола Стефанчук (нардеп від Хмельницького) та інші.

За прикладом президента Зеленського, Шмигаль з компанією приїхали у Давидківці. Тут в рамках проекту “Велике будівництво” звели новий дитячий садочок. Він, щоправда, ще не запрацював. Прийме малечу він орієнтовно за два тижні. Про це в коментарі журналістам розповіла завідуюча закладу.

Щодо самого дитсадка, то він розрахований на 80 місць. Збудували його поряд із старим садочком, який уже не вміщував усіх дітей. 75 вихованців, які зараз числяться в садочку, у нього точно не помістилися б.

Сам візит Шмигаля у Давидківці був нетривалим. Він швидко обійшов садок та передав керівниці подарунок - ноутбук та стереосистему. В подяку йому діти зачитали заготовлені вірші. І Денис Шмигаль вирушив далі.

Наступним пунктом призначення було ВПУ №25 у Хмельницькому. Там делегація на чолі із Шмигалем пройшлася по навчальним класам й далі відповіли на питання учнів та працівників закладу.

Учні поцікавилися двома питаннями - чому у них стипендія всього 485 гривень і чому біля їхнього закладу не будують спортивні майданчики, як це роблять біля шкіл міста. 

Щодо стипендій, до Шмигаль погодився, що така сума є “смішною” і назвав її просто символічною. Пообіцяв пропрацювати це питання. Але збільшити грошове забезпечення не пообіцяв. Висловив сподівання, що зможуть це зробити із наступного навчального року.

А от про спортмайданчики сказав. що держава займається більшими спортивними спорудами - стадіони, комплекси та інше. А от спортивні майданчики - сфера діяльності місцевого самоврядування.

Про спортмайданчики журналіст vsim.ua запитав у заступника міського голови Хмельницького Андрія Бондаренка. Той відповів, що міська рада по суті й не може будувати тут спортмайданчик. Причиною назвав те, що на місцевий бюджет покладена функція фінансування виплати заробітної плати та стипендій для професійно-технічних освітніх закладів міста. На це, за його словами, Хмельницький цього року виділив 93 мільйони гривень. Ще 11 - із держбюджету. А забезпечення матеріально-технічної бази не входить у повноваження міськради.

Відповідь “ми це обговоримо та пропрацюємо” була чи не стандартною на усі питання до прем’єра від працівників. Загалом він наголосив, що питання професійно-технічної освіти для нього особисто та уряду є дуже важливим, оскільки в Україні спостерігається нестача кадрів тих спеціальностей, яким тут навчають. Сказав, що йде робота щодо залучення приватного бізнесу для розвитку такого типу закладів. Каже, що це має взаємовигідна співпраця для обох сторін.

Після ВПУ №25 Денис Шмигаль вирушив на завод “Новатор”. Там він має подивитися на кисневий концентратор, який багато хто називав раніше приладом ШВЛ. Додав, що виробництвом “Новатора” вже зацікавилися у Швейцарії і заключили попередні домовленості про виготовлення та поставку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олена Смірнова

    Дякувати, що добудували, без програми та державної підтримки так швидко таку красу б не змогли збудувати.
  • Андрій Маляр

    Я просто в захваті від садочка, велике діло зробили. Хоч дітей ще не маю, але хотів би, щоб мої малята пішли в негірший. Так тримати!
  • Сергей Курбатов

    Просто сльози щастя на очах...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up