Штрафи за порушення комендантської: Рада взяла до розгляду законопроєкт

Штрафи за порушення комендантської: Рада взяла до розгляду законопроєкт
Ілюстративне фото
  • Громадян пропонують штрафувати на суму від 8,5 до 17 тисяч гривень.

В Україні можуть запровадити штрафи за порушення комендантської години. Відповідний законопроєкт зареєстрували у парламенті 27 жовтня. Сьогодні ж, 9 грудня, його схвалили за основу, тобто нардепи ще розглядатимуть його та ймовірно вноситимуть зміни, перш ніж ухвалити остаточно або відхилити.

Для громадян пропонується запровадити штрафи на суму від 8,5 до 17 тисяч гривень. Для бізнесу вони будуть значно вищими — від 51 до 102 тисяч гривень. Зміни мають бути впроваджені до Кодексу про адміністративні правопорушення. Про це повідомляє видання «NV».

Нагадаємо, що комендантська година на Хмельниччині триває від 00:00 до 05:00. У цей час не можна перебувати на вулиці й пересуватися пішки чи на авто без спеціальної перепустки. Фактично виключення складають поважні причини, як от прямування на вокзал чи з нього за наявності квитка.

Відео дня

Опитування

Чи варто запроваджувати штрафи за порушення комендантської години?

Читайте такожРада продовжила воєнний стан в Україні до лютого 2024 року

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Геннадій Федчук

    Що просте бидло заважає в вечірній час гуляти мажорикам.
  • смешной кипишной

    Це шобло тільки розглядати буде,а мусора вже будуть розказувати що є такий закон)
  • Ivan Petrov

    Такого "виключення складають поважні причини" там немає, є тільки "Зазначений захід не застосовується щодо об’єктів критичної інфраструктури", так що якщо на вулиці зловлять то разом з квитком затримають на законних підставах "випадках вчинення порушення за ст.210(2) – до закінчення комендантської години" і ще потім штраф платити доведеться.
  • ЧитачЧитачів

    Правильно, давно пора. Немає чого ночами шастати.

keyboard_arrow_up