Скандальна столична вечірка з дівчатами: організатор - з Хмельницького району

Скандальна столична вечірка з дівчатами: організатор - з Хмельницького району
  • “Фотографують та знімають дівчат, коли ті у відключці лежать на підлозі без верхнього одягу”.
  • “Відверто домагаються та гвалтують”.
  • Все це - про вечірку, яка сталася в Києві, а кадри з неї потрапили до соцмереж.
  • Організаторами є два блогери. 
  • Один із них, Андрій Ярина, виріс і навчався у Волочиській ОТГ. 

Вчора, 1 лютого, соцмережі “гуділи” через вечірку, яка відбулася напередодні в столиці. Кадри з неї потрапили до всесвітньої мережі завдяки телеведучій та продюсерці Ярославі Кравченко. Вона зазначила, що підписниця надіслала їй акаунт,  автори якого накачують дівчат алкоголем і наркотиками й записують стріми. 

Одна з таких вечірок й набула значного розголосу. Зокрема, в Instagram стали ширити допис користувача Anastasiia Bakulina, в якому зібрані фото й відео, що підтверджують зазначене вище. 

Відео дня

- Хлопці, користуючись неусвідомленням дівчини, відверто домагаються її та гвалтують. Це видно на відео та фото, які вони публікують. Вони фотографують та знімають дівчат, коли ті у відключці лежать на підлозі туалету без верхнього одягу. Вони лізуть своїми пальцями у вагіну дівчини, коли вона взагалі не подає ознак притомності, а отже - не давала дозвіл на петинг. Вони знімають інтимні органи дівчини, обурюючись наявності волосся там, коли сама дівчина непритомна, - йдеться в дописі. 

На поширених матеріалах з вечірки також присутній блогер “Денчік”. Той самий, який влітку в Хмельницькому співав на Проскурівській, біля портретів загиблих Героїв. Нагадаємо, тоді він отримав стусана від місцевого активіста. 

У рідному селі блогера шоковані його діяльністю

Організаторами вечірки стали двоє блогерів, на ім'я Павло та Андрій. Обидвоє, за даними телеведучої й продюсерки Ярослави Кравченко, заробляють на криптовалюті. У столиці вони винаймають квартиру. А метою їхнього блогерства, як вони ж самі зазначили в соцмережах, є “показати світові шльондр”.

Двом повідомили про підозру, ще 6 вручили повістки: наслідки скандалу щодо  вечірок блогера Андрія Ярини. Новости :section-UKR.NET.

У різних місцевих хмельницьких пабліках стала поширюватися інформація, що організатор вечірки, Андрій, родом з Хмельницького району. А саме - з села Курилівка Волочиської ОТГ. Журналістка vsim.ua звернулася до старости села Раїси Белак, яка підтвердила цю інформацію.

Жінка розповіла, що того самого блогера звати Андрій Ярина. Йому 19 років. Він дійсно із села Курилівка. Навчався у Волочиську. Раїса Белак каже: побачивши новину про вечірку в Києві на чолі з Андрієм - була шокована. Оскільки він завжди був спокійним хлопцем. 

- Андрій зареєстрований у Курилівці. Коли був ще маленьким, його  батько помер. Потім його мама вийшла вдруге заміж. Андрій має молодшого брата. Наразі його мама за кордоном. 

Як все коментує сам Андрій та реакція поліції

Сам Андрій Ярина оприлюднив відео у соцмережах, де говорить, що йому подобається “увесь цей хайп”. Додав - що він уже проконсультувався із юристами. Тож знає - “йому за це нічого не буде”. За його словами, дівчата, які прийшли на вечірку, не мають до нього жодних претензій. 

Нет описания.

- Мені цей хайп подобається, бо я розумію, що мені за те нічого не буде. Максимум - якісь неадекватні люди, які не знають ситуації, можуть мене побити (замінена нецензурна лексика, - прим.автора). Це максимум. По закону в мене все класно. Я вже порадився. Як би це закрити питання перед тими людьми, які реально адекватні, але їм просто внушили свою думку і вони навіть не можуть зараз свідомо думати. Я думаю на цьому хайпі закинути пів мільйона на ЗСУ. Було б дуже гарно, - коментує Андрій. 

Вчора, 1 лютого, на всі вище описані події відреагували правоохоронці. В організаторів вечірок провели обшуки. Працівники поліції встановили всіх фігурантів. Розпочали кримінальне провадження. Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії в столиці та ще одному регіоні країни. Зокрема - обушки за адресами проживання в орендованих квартирах хлопців. Про це повідомляють в Нацполіції України. 

В ході обшуків у зловмисників вже вилучили речі для створення порноконтенту, мобільні телефони, готівку. У поліції підтверджують, що компанія хлопців доводила дівчат до стану безпорадності, змушувала виконувати непристойні дії сексуального характеру, після чого глумилась із жертв в соцмережах.

Нет описания фото.
Фото поліції

- Наразі двох організаторів безчинства  затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Обом фігурантам оголошено про підозру  за частиною 3 статті 301 КК України щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів», — зазначили в поліції.

Слідчі Київщини звертаються  до суду з клопотанням про обрання останнім запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Возможно, это изображение 2 человека, люди стоят и в помещении
Фото поліції

Що про все кажуть хмельницькі блогери

Оприлюднені сцени столичної вечірки також поширили собі в stories чимало хмельницьких блогерів. Серед них є різні думки. Зокрема - блогер Kabash зазначає, що дівчата за власним бажанням прийшли на вечірку. Тож про жодне гвалтування не може йти мова. Крім того, у своєму Telegram-каналі він оприлюднив скріни з сайтів, де ті самі дівчата публікують свої оголені фото. Хлопців, які брали участь у вечірці, Kabash засуджує. 

Натомість Instaблогерка Анастасія Стадник зазначила на своїй сторінці наступне:

- Жінка має права носити відвертий одяг, бо їй так подобається. Вона має право напитися, бо так воліє її душа. Вона має право любити секс і мати 100 партнерів, бо це її особиста справа. І коли вона каже “ні” - то “ні”. Бо вона, перш за все, людина! І ніяка коротка спідниця, еротичні танці, келих шампанського чи попередній сексуальний досвід не є підтвердженнями її автоматичної згоди. Тверде “ні” - це “ні”. Тихе “ні” - це “ні”. П’яне “ні” - це “ні”. Відсутність відповіді - це “ні”. Вмійте чути і поважати це жіночі “ні”!

На події також звернув увагу уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він повідомив, що обурений поширеним контентом з вечірки. Зауважив: 

- Звертаю увагу! Винуватим у такому злочині є виключно кривдник. Постраждала особа не може бути винуватою і не повинна почувати себе такою. Вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру без добровільної згоди потерпілої особи тягне за собою кримінальну відповідальність, - підкреслив Лубінець.

Після набуття розголосу даної теми, журналістка vsim.ua почала збір історій хмельничанок, які зіткнулися із сексуальним насильством. “Не мовчи, якщо маєш що сказати”. Щодо цього можна написати в direct на сторінці в Instagram тут. 

Читайте також: “Запропонував пройти у хащі й стати на коліна”. 9 історій про гвалтівників і розбещувачів на Хмельниччині

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (88)
  • Василь Васильович Родовід Баранюків

    Усі хто причетний до негативних коментарів, оголошуються причетними до змови проти жінки олени і автоматично відправляються на вищий суд по справедливості! З кожного їх роду зніметься плата за зарду народу! 🔒
  • Олег Левандовський

    ЗСУ не потрібні збочинці. З ґрати!
  • Anka But

    Повістку в руки, і lets go воювати.... Таких і не шкода!
  • Валерій Кондратюк

    На зону підарасів

keyboard_arrow_up