Скандальне будівництво на хмельницькій набережній продовжиться

Скандальне будівництво на хмельницькій набережній продовжиться
Суд відмовив міській раді, тому ПП «Ультрасервіс» зможе й далі будувати на ділянці, яка розташована за лічені метри від Південного Бугу.

Будівництво на Нижній Береговій 2/4б ведеться із порушенням закону. Так вважає Хмельницька міськрада. Щоб припинити його, спочатку було вирішили не поновлювати оренду із забудовником. Ще в історії зі скандальним будівництвом було відкриття кримінального провадження в прокуратурі. Та це все не поки не зупинило ПП «Ультрасервіс». Забудовник продовжує працювати як на земельній ділянці, так і в судах. Також він вважає, що знесення будівництва, чого бажає позивач - неприпустимо і таке рішення має прийматися лише в крайньому випадку.

Сьогодні, 9 березня, господарський суд Хмельницької області розпочав розгляд справи по будівництву бази відпочинку на березі Південного Бугу. Хмельницька міськрада звернулася із позовом, метою якого є знесення поки незавершене будівництво, яке веде ПП «Ультрасервіс». Останні вважають подібні вимоги та ряд звинувачень, які їм висувають, безпідставними.

Ще до початку слухання справи позивач, яким є міська рада, подав заяву. Її метою було те, що будівництво, яке й далі ведеться, потрібно припинити. На думку позивача, це може зашкодити в подальшому екологічному стану земельної ділянки та ускладнити в подальшому виконання рішення суду, в разі задоволення вимог. Та суд відмовив і не задовольнив заяву. Будівництво продовжуватиметься.

Відео дня

Саме засідання можна охарактеризувати як діалог між учасниками конфлікту, за яким уважно наглядав суд. Позивач висував звинувачення, а відповідач усі відкидав. Частенько виступи юристів міськради та прокуратури, яка виступала на їх стороні, були досить емоційними і викликали сміх у представника ПП «Ультрасервіс».

Міська рада і прокуратура вимагала в забудовника пояснень, як він може й надалі вести роботи, не маючи на руках необхідних документів. Мовляв, договір оренди не пролонговано, містобудівні умови скасовано і порушено вимоги водного кодексу. Адвокат відповідача назвав це все абсурдом і запевнив, що рішення міськради про непоновлення оренди та інші видавалися із порушенням закону і зараз в судах різних інстанцій вони поновлюють свої права. Відповідно, й право на продовження будівництва вони мають.

На питання міськради про те, чому забудовник не допустив на перевірку представників ДАБІ, останні відповіли, що нічого подібного не траплялося. а якщо хтось і приходив, то не мав усіх документів. 

- То допустіть представників місцевої влади та органів держвлади. Нехай вони перевірять і скажуть, що все в порядку. Саме про це ви говорите. Але чогось боїтеся, - заявила Лілія Демчук, юрист Хмельницької міської ради.

Валентин Лучковський, який захищає в суді інтереси ПП "Ультрасервіс" відповів на це тим, що на будівництво зайдуть ті, хто має для цього повноваження. Мовляв, просити про те, щоб їх перевірили, вони нікого не будуть.

Здивування відповідача та судді викликав той факт, як міськрада, знаючи про те, що земельна ділянка відноситься до земель водного фонду, віддати її в оренду.

- Запитайте в 62 депутатів, - коротко відповіла на таке запитання представник Хмельницької міськради Лілія Демчук.

Поки в цій справі більше невідомих. Кожна із сторін запевняє у своїй правоті. Та хто  переможе в цій боротьбі, вирішить суд. Наступне засідання заплановане на 23 березня 2016 року. Причиною такого рішення стало те, що до розгляду буде залучена третя сторона.  Віднайти правду шукатимуть разом із Державною архітектурно-будівельною інспекцією.  Яким буде розвиток подій ви зможете дізнатися, слідкуючи за оновленнями разом із «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Анонім

    Скоро побудують будинок на самій центральній площі і скільки б люди не плювались то буде нас..ти на їхню думку .

    Анонім reply Анонім

    А що у центрі має бути? Зелена зона, щоб там собаки срали і ганяли без намордників?

    Анонім reply Анонім

    Ні. там має бути безкоштовний садочок, для сільських емігрантів з безплатними обідами
  • Наташа Фурман

    Хто б сумнівався урішенні суду, коли він куплений!

    Анонім reply Наташа Фурман

    Може і куплений. То потрібно тих, хто купився і притягувати до відповідальності. Суддів, депутатів і т.д. Вони ж присяги давали, а не ті, хто їх підкуповує.
  • Наташа Фурман

    Хто б сумнівався у рішенні суду, коли він куплений!
  • Анонім

    напишіть петицію. назбирайте підписи і все знесуть))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини 14:01 На Хмельниччині до реєстру корупціонерів потрапили 104 особи. Деталі 13:19 У Хмельницькому і в Городку стались ДТП: є постраждалі 12:25 На Юності сталася ДТП з тролейбусом (ФОТО) photo_camera 11:19 1 травня починається запис дітей до 1 класу. Як це зробити? 10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт 10:21 Куди звернутися, щоб повернути гроші зі старого електронного квитка? Працюватимуть три локації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up