За будівництво на березі Південного Бугу взялася прокуратура

За будівництво на березі Південного Бугу взялася прокуратура
Забудова прибережної смуги Південного Бугу у Хмельницькому, ринкова вартість якої становить понад 2 мільйона гривень, зацікавила прокурорів. Кажуть, що місцеві посадовці підробили документи.

Прокуратура Хмельницької області виявила факт зловживання службовим становищем посадовими особами управління архітектури і містобудування Хмельницької міської ради, реєстраційної служби міськрайонного управління юстиції в інтересах приватного підприємства, що «поклало око» на землі водного фонду.

Прокурори встановили, що представники приватного підприємства, щоб заволодіти земельною ділянкою водного фонду площею 0,38 га на березі річки Південний Буг, підробили угоду про придбання нібито об’єкта незавершеного будівництва. Хоча в дійсності зазначене майно було ще раніше реалізоване іншому суб’єкту господарювання як будівельні матеріали.

«На підставі підробленої угоди міською радою приватному підприємству надано цю земельну ділянку в користування для будівництва бази відпочинку. Незважаючи на те, що вказана угода не відповідала вимогам чинного законодавства, на початку 2015 року службовими особами реєстраційної служби було безпідставно зареєстровано право власності ПП на об’єкт незавершеного будівництва. Після цього службовими особами управління архітектури і містобудування Хмельницької міської ради, в інтересах ПП, було видано документи на здійснення будівництва, у які внесено недостовірні відомості про цільове призначення 0,38 га земель. А саме, замість земель водного фонду, які є виключно державною власністю, вказано, що це землі громадської і житлової забудови.», -   повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Відео дня

За даним фактом прокуратурою Хмельницької області зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, що причинило тяжкі наслідки) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ксенія

    Цікаво,  прокуратура  зацікавилась  -це  добре  ,аби  не  вийшло  так  ,що  нічого  вони  там цікавого   не знайдуть  ,та й закриють  справу.А  цим  часом   ,поки  прокуратура  буде  строчити  матеріали  по  справі ,власник  0,38 га  підшукає  нових  корупціонерів  в архітектурі  та  містобудуванні  ,щоб  знову  підтусовати  документи.Подивимось ,чим  цей  цирк  закінчиться....
  • Не-Плохой Паша

    Цікаво а що буде з стройкою,вже збудували 3 поверхи,закріпили берег кам"яним понтоном,кругом камери.7-10м від води,вийшов на балкон і рибу ловиш.
  • PAL

    Да, хоть одного посадите. Или слабо???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини 14:01 На Хмельниччині до реєстру корупціонерів потрапили 104 особи. Деталі 13:19 У Хмельницькому і в Городку стались ДТП: є постраждалі 12:25 На Юності сталася ДТП з тролейбусом (ФОТО) photo_camera 11:19 1 травня починається запис дітей до 1 класу. Як це зробити? 10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up