Скотомогильник, вирубка дерев, поліція. Деталі подій у Лісових Гринівцях

Скотомогильник, вирубка дерев, поліція. Деталі подій у Лісових Гринівцях
Лісові Гринівці. Фото з архіву редакції
  • У Лісових Гринівцях стали вирубувати дерева поблизу лісу.

  • У сільраді вважають, що там розпочнеться будівництво, дозволів на яке не давали.

  • Розповідаємо подробиці. 

Місцеві мешканці повідомили про незаконну вирубку дерев у Лісових Гринівцях. Свідком таких подій жителі стали у понеділок, 19 лютого. На місце події викликали поліцію. Про ситуацію повідомили й до Лісовогринівецької сільської ради. У коментарі журналістці vsim.ua голова розповів, що жодних дозволів щодо будівництва на тій ділянці не видавали. Розповідаємо про все це детальніше. 

Що кажуть у сільраді

У соцмережах стало ширитися повідомлення про незаконну вирубку лісу в Лісових Гринівцях, що в Хмельницькому районі. Згідно з повідомленнями, на цій ділянці землі раніше був розташований скотомогильник. Мовляв, вирубка дерев, а згодом і будівництво на ній, можуть завдати небезпеки для місцевих мешканців. 

Аби з’ясувати деталі цих подій, журналістка vsim.ua звернулася до голови Лісовогринівецької сільської ради — Віталія Гралюка. Він розповів, що мова йде про територію неподалік мікрорайону “Молодіжний” у Лісових Гринівцях.

Відео дня

За його словами, у 2021 році сільська рада розробила генеральний план забудови села. Дану ділянку виокремили під зону спеціального призначення. Оскільки, за попередньою інформацією, в радянські часи там був скотомогильник. Водночас документів, які б це підтверджували - немає.

Що кажуть в поліції

Щоб дізнатися повну інформацію за даною ділянкою землі, у Лісовогринівецькій сільській раді подали запит до Держгеокадастру. Відповідь має надійти згодом.

Тим часом у Хмельницькому районному управлінні поліції підтвердили факт виїзду правоохоронців на місце події. Інспектор з комунікацій Віра Мазур розповіла наступне:

Ми будемо стежити за перебігом подій у цій справі. Тож слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також: Депутат-мільйонер будує офіс у центрі Хмельницького

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Емілія Перун

    Приватизація і надання кадастрового номера не проходить без погодження головою територіальної громади , тому робим висновки самі .
  • Герасим

    один з власників  голова земельного відділу в Лісових Гринівцях  і місцевий депутат (як так зневажати людей щоб різати ліс і наплювати на людей , ще й присвоїли ні що інше як скотомогильник з сибірською язвою по словам старожилів  😠
  • Ігор Широкий

    Знову ніхто нічого не знає. А де ж ті 'рубальщики'? Що вони нічого не сказали? Чи їх до приїзду поліції вже не стало?
  • Віталій Українець

    Є факти що там в траншеях звозили рештки вязнів НКВС знайдені під час будівництва ЦУМа в 1965 році.

keyboard_arrow_up