Депутат-мільйонер будує офіс у центрі Хмельницького

Депутат-мільйонер будує офіс у центрі Хмельницького
  • Замість кафе біля бульвару на Свободи має з’явитися чотириповерхове офісне приміщення.

  • Замовники будівництва — депутат від «Слуги народу» та його дружина.

  • Вони пов’язані з будівельною групою «Авіла».

На перехресті вулиць Пилипчука та Свободи у центрі Хмельницького донедавна було розташоване кафе. Нині ж його немає і там триває будівництво. Територія обгороджена будівельним парканом, за яким видніються залізобетонні колони. Так усе виглядало під час візиту журналіста vsim.ua сьогодні, 21 лютого.

На паркані розміщений паспорт об’єкта, з якого дізнаємося, що саме там будують та хто є замовником робіт. Отож, на цьому місці має з’явитися офісна будівля з комерційними приміщеннями та підземним паркінгом. Вона матиме чотири надземні поверхи та загальну площу в майже 2162 квадратних метри. На рендері споруди можна помітити напис «Avila Building Group».

Тепер перейдемо до замовників. На паспорті об’єкта вказані їхні ініціали — Семенюк О. І. та Семенюк Н. О. Вони співпадають з іменем депутата міської ради Семенюка Олександра Івановича та його дружини Семенюк Наталії Олексіївни. Далі розповімо, що про них відомо.

Відео дня

Олександр Семенюк представляє у Хмельницькій міській раді партію «Слуга народу». За даними аналітичної системи «YouControl», він має зв’язок з 20 компаніями, включаючи вже припинені та зв’язки у минулому. Більшість цих організацій пов’язані з будівництвом, зокрема, сім мають слово «Авіла» у назві. До слова, у Хмельницькому є ряд житлових комплексів, які мають його у своїй назві — «Авіла Люкс», «Авіла Лайн», «Авіла Сіті» тощо.

Мало того, пов’язане з Олександром Семенюком ТОВ «Будівельна група „Авіла“» було одним із тих, хто займався облаштуванням бульвару на вулиці Свободи. Він пролягає біля офісного центру, який нині будують.

Дружина депутата Наталія Семенюк пов’язана з шістьма компаніями, зокрема з трьома «Авілами», а також ТОВ «АН-Груп», ТОВ «Південний Бульвар» та ТОВ «Стиль Інвест». Усі вони працюють у сфері нерухомості.

Як депутат міськради Олександр Семенюк подає електронні декларації про доходи та майно. Остання така опублікована у листопаді минулого року та охоплює 2022 рік. З неї дізнаємося, що сім’я Семенюків має 15 земельних ділянок, 9 квартир, 7 нежитлових приміщень, 3 житлових будинки та 2 гаражі. Також у них є три легкових автомобілі.

Цінних паперів та корпоративних прав у сім’ї Семенюків є на понад 16,7 мільйона гривень. Крім того, є заощадження у гривнях, доларах, євро та злотих на загальну суму в майже 28,8 мільйона гривень. 2022 року сім’я Семенюків отримала доходів на загальну суму в понад 10,4 мільйона гривень, включаючи зарплати, дивіденди, гроші від продажу майна та соціальну допомогу від управління соцзахисту міськради. Також у дружини є фінансові зобов'язання за договорами про пайову участь на суму в понад 1,3 мільйона гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Андрій Бай

    Де воно там поміститься??????????? То хіба житлову 3поверхівку знести поруч тоді
  • Інна

    І це все на зарплату. Тварі
  • Галина Соколова

    Особливо огидно, що управління соцзахисту міської ради надає мильонерам соціальну допомогу, яку ті не стидаються брати.Впевнена, що вони не дали ні копійки для ЗСУ
  • Читач81

    А у давній Греції багачі мали за свій кошт кораблі будувати. А царі гинули прикриваючи відхід свого війська з оточення. Саме того їх пам'ятають. Але нашим гнидам все одно. Тільки жерти в три горла.

keyboard_arrow_up