«Слава КПСС»: у Хмельницькому хочуть демонтувати комуністичну символіку

«Слава КПСС»: у Хмельницькому хочуть демонтувати комуністичну символіку
Фото з архіву редакції
  • Йдеться про дві будівлі, розташовані у центрі та Лезневому.

  • На них досі збереглися гасла радянських часів.

Два будинки у Хмельницькому досі мають комуністичну символіку на фасадах. Принаймні, саме стільки виявили чиновники міськради. Невдовзі символіку планують демонтувати. Про це йдеться у проєкті рішення, оприлюдненому на сайті міськради.

У документі зазначені адреси будинків та опис забороненої символіки:

  • Відео дня
    /li>

У разі схвалення рішення демонтажем символіки займуться працівники управління житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, що 2015 року парламент прийняв закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Документ передбачає, що до комуністичної символіки належать, серед іншого:

«Зображення, пам’ятники, пам’ятні знаки, написи, присвячені подіям, пов’язаним з діяльністю комуністичної партії, із встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях…»

У законі також зазначено, що виготовлення, поширення та публічне використання символіки заборонене на всій території України.

До слова, про будинок на Грушевського ми розповідали вам раніше. Збудований він 1927 року та налічує три поверхи. Першими його мешканцями були партійні та військові діячі міста. У період Другої світової війни в будинку був німецький гуртожиток. Після війни тут знову оселилися військові та чиновники. Більше про цей будинок дізнавайтеся в окремому матеріалі.

Читайте також: Найкоротшу вулицю Хмельницького хочуть перейменувати

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Сергій здоровик

    і перенести обласний центр а то комуністи сволочі перенести будівель, лікарень набудували .такої хринової влади як комуністи не було..Шо то за декомунізація коли обласний центр комуністичний. Даєш Камянець-Подільську область
  • Farid Ashkar

  • Farid Ashkar

  • Лесовой К.

    По мне этот дом - архитектурный памятник и лучше бы идиотские законы к нему не применять. Он фашистов пережил, а тут...

    Анонім reply Лесовой К.

    ...а тут фашистов не пережил.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up