Спецоперація на залізничному вокзалі: стало відомо прізвище затриманого

Спецоперація на залізничному вокзалі: стало відомо прізвище затриманого
  • Високопосадовця з податкової підозрюють у вимаганні хабаря. 
  • "Взяли" його при обміні коштів, які той привіз на залізничний вокзал валютнику. 
  • Суд вирішував долю фіскала протягом двох годин.

Два етапи судового засідання і півтори години за зачиненими дверима. У Хмельницькому обрали запобіжний захід посадовцю підозрюваному у вимаганні хабаря. Мова йде про заступника начальника управління ДФС у Хмельницькій області та за сумісництвом начальника відділу з організації викриття економічних злочинів Андрія Гонтаря. Саме його напередодні затримали працівники ДБР, СБУ та прокуратури на залізничному вокзалі.

Фото із затримання

Щоб спіймати ймовірного хабарника розгорнули цілу спецоперацію. За даними ДБР, на вокзал підозрюваний прибув з метою обміну отриманих злочинним шляхом коштів. 20 тисяч доларів - саме таку суму він нібито отримав від підприємців за закриття справи щодо їхньої незаконної діяльності. Ці кошти, як повідомляє слідчий ДБР, він передав валютнику для обміну. Під час операції були затримані обоє. 

Сьогодні, 21 лютого, в суді вирішували подальшу долю підозрюваного. До суду Андрія Гонтаря привели під конвоєм. На засіданні були присутні його рідні. А саме: дружина та мама. Захищали фіскала відразу два адвокати: Володимир Прядун та Михайло Гандзьошин. Засідання проходило за зачиненими дверима. Так просив прокурор і всі учасники по справі. За словами державного обвинувача, поки спільники підозрюваного не затримані. Тому оголосити відкрито деякі матеріали по справі вони не можуть.

Відео дня

 - Щоб ненароком не сполохати інших учасників правопорушення ми просимо провести обрання запобіжного заходу у закритому судовому залі, - зазначив прокурор.

Справу розглядав суддя Сергій Баєв. Він попросив журналістів вийти. А через кілька хвилин вийшов і сам. Адже прокуратура клопотала про відсторонення фіскала від займаної посади. Сергій Баєв підтримав клопотання та відсторонив Гонтаря від роботи в ДФС на час досудового розслідування, а саме до 17 квітня. Далі розгляд матеріалів справи знову продовжили за зачиненими дверима. Тривало вивчення матеріалів більше ніж 1,5 години. Після нарадчої кімнати суддя вирішив відправити Гонтаря до СІЗО терміном на 60 діб. Тобто також до 17 квітня. 

Суд врахував, що Андрій Гонтар має на утримані неповнолітнього сина, тому залишив за посадовцем можливість вийти під заставу. Для цього Андрієві Гонтарю треба сплатити 160 260 гривень. 

Що відомо про Андрія Гонтаря

Високопосадовцю 40 років. Він одружений та має неповнолітнього сина. Згідно з декларацією про доходи за 2018 рік власного помешкання посадовець немає. А от його дружинна Інна володіє квартирою у Хмельницькому. Площа житлового приміщення сягає 157, 2 квадратних метри. За нею також закріплено дві підземні автостоянки. Сам податківець має два автомобілі "Daewoo Sens2, 2005 та "Hyundai ix35" - 2012 року випуску. Авто, на якому посадовця затримали зі значною сумою коштів, у декларації не зазначено. Адже воно було придбане після її подання на початку 2019 року. Це автомобіль "Ford Fusion" - 2014 року випуску. 

Річна заробітна плата Андрія Гонтаря, отримана за основним місцем роботи, у 2018 році склала 217 463 гривень. Також в декларації він вказав кошти отримані у подарунок від матері в сумі 200 000 гривень. 

Додатково посадовець володіє грошовими активами в сумі 100 000 гривень та 4000 доларів. 

Що стало причиною затримання

 Нагадаємо, що посадовця затримали 19 лютого. За даними прокуратури, затриманий вимагав та отримав хабар у підприємців в розмірі 20 тисяч доларів.

"Задля особистого збагачення та використовуючи своє службове становище, податківець через свого знайомого поставив підприємцям вимогу надати йому неправомірну вигоду за не ініціювання питання про притягнення до кримінальної відповідальності за статті 212  Кримінального кодексу України та  вирішення питання про закриття кримінального провадження за статтею 366 Кримінального кодексу України", - розповіли після затримання в прокуратурі. 

У разі доведення провини, Андрієві Гонтарю загрожує покарання відразу за двома статтями ККУ. Це: 3 статті 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням) та частиною 3 статті 369-2 (зловживання впливом) КК України. Фіскал може сісти до в’язниці на 4 роки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Віталій Українець

    готував сумку для покровителя в Киеві!
  • Sidorcuk Masa

    Но вот как так ?? Все кто брали патенты, свидетельства о предпринимательской деятельности - тому стажа нооль, двенадцать дней за месяц зачитывается ?? С коефициентом по зарплате патенщика 0,0000010 % от  минималки

    А  тем кто шёл или идёт на пенсию и не хватало лет, подошли в налоговую и штампик сзади патента поставили , сзади левого, чужого, вообще другого человека патента ,  фио и паспортными данными , типа он продавцом был , с 2000 года и тому , ничего неплативши, стаж полноценный засчитывается в пенсионом при предъявлении такого патента , но вот как так?? Одни платили и стажа нуль, а другие договорились в налоговой, и без проплат 100% стаж??
  • леонид наседкин

    Не пожалеет "бабло" и сидеть не будет.У нас же всех и всё можно купить,если имеешь чем заплатить!
  • Євген

    Невже буде, як у спортивній риболовлі- піймали, показали, відпустили?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up