Співоче поле може стати спортивним. Що буде на місці, де вигулюють собак і влаштовують пікніки

Співоче поле може стати спортивним. Що буде на місці, де вигулюють собак і влаштовують пікніки
  • Галявину на березі Південного Бугу, що біля «Таврії», роками не можуть привести до ладу.
  • Зараз тут вигулюють собак, влаштовують пікніки і суботники.
  • Мерія хоче збудувати тут спортивний комплекс.
  • Яким він буде і коли може запрацювати, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Місце не реалізованих проектів. Так можна назвати Співоче поле. На березі Південного Бугу у 1988 році побудували сцену для проведення фестивалю народної творчості. Згодом тут планували відкрити льодовий палац, концертний зал, басейн і багато іншого. Все це так і залишилося на папері.

На частині Співочого поля в 2007-ому почали будувати “Епіцентр”, “Таврію” і “Оазис”. На іншій хотіли побудувати два футбольні поля. У міськраді розробили проект і виділили кошти. Жодних робіт так і не розпочали через металобрухт від старих сцен. Він належав “Епіцентру”, який десять років не міг його вивезти.

Відео дня

Думали також на галявинці облаштувати зелену зону. Тут висаджували дерева й надіялися, що за декілька років вони виростуть і в місті буде такий собі міні-парк. Не склалося. Дерева цілодобово охороняла поліція. Та їх все одно вкрали.

У 2017-ому в міськраді почали готувати новий проект будівництва на Співочому полі. Взялися за нього після того, як “Епіцентр” все ж вивіз металобрухт.

-   У нас є проект будівництва спортивного комплексу. Він ще не остаточний. Допрацьовуємо деякі деталі. Плануємо побудувати не лише футбольні поля, як думали раніше. Хочемо відкрити тут спортивний зал орієнтовно на 1200 місць. Тут зможуть грати міські футзальні, волейбольні, гандбольні й інші команди, - каже vsim.ua начальник управління молоді і спорту Хмельницької міської ради Сергій Ремез. – Поруч із залом має бути міні-футбольне поле із штучним покриттям, адмінбудівля і облаштовані парко місця. Також хочемо зробити футбольне поле із трав’яним покриттям. Думаємо, що все це реалізуємо і в 2019 році спорткомплекс запрацює.

Орієнтовно в квітні проект будівництва мають затвердити. Після цього депутати міськради мають на сесії проголосувати за виділення коштів на його реалізацію. Скільки грошей потрібно і коли точно приступлять до робіт, поки невідомо. Чимало часу, за словами Сергія Ремеза, забере перенесення комунікацій, які проходять через Співоче поле. Слідкуйте за оновленнями і життям Хмельницького на vsim.ua

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Маша Кучеренко

    Душа болить! Колись я босими ногами бігала тут стежками. А тепер набудували купу новобудов, загадили річку та й останній клаптик  землі забудувати хотять. Винищити природу до останку. Скоро ми будемо проживати  серед асфальту, цементу, цегли....сміття. Недаремно наші пращури нічого не будували біля екосистем. А зараз вумні все можна.. Люди схаменіться вистачить знущатись над природою!!!
  • Мастер Автополив

    Ось пройшло півроку і шо? А нічого, балачки пусті та й усе. Хапануть цю землю мабудь є багато бажаючих. Майже центр міста.
  • Olesya Grechyshyn

    а хотілося б парк
  • Мастер Автополив

    Ничего там хорошего не будет. Застроят Набережными кварталами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up