Студент вимагав у матері аліменти, бо та поїхала до Туреччини

Студент вимагав у матері аліменти, бо та поїхала до Туреччини
Фото ілюстративне
  • Мати 18-річного хлопця втекла від війни ще з двома дітьми до Туреччини.

  • Хлопець зауважив, що раз вона закордоном, то має допомагати йому матеріально.

Юнак із Новоушиччини подав до суду на матір. Він зазначив, що після розлучення батьків до його повноліття жінка сплачувала сину аліменти, а після 18-річчя перестала. Однак, хлопець навчається в університеті на денній формі, ще й на контракті. Навчання обходиться йому недешево, а водночас працювати й вчитися йому не виходить. Тож він потребує фінансової допомоги. 

Мати ж добровільно не допомагає 18-річному юнаку. Тож він подав до суду. Однак, Новоушицький районний суд у задоволенні позову відмовив.

Уважаючи висновок помилковим, хлопець подав на апеляцію. Він звернув увагу на те, що на утриманні матері перебуває двоє неповнолітніх дітей, але це не звільняє її від обов’язку утримувати повнолітнього сина у період його навчання.

Відео дня

Також додав, що матір з дітьми вимушено виїхала до Туреччини під час повномасштабного вторгнення рф. Але жінка й досі там перебуває, хоча ця країна – одна з найдорожчих і не забезпечує гуманітарних потреб біженців.

Все це, на думку сина, «свідчить про наявність в неї джерел існування, що здатні забезпечити її потреби та можливість проживання в Туреччині».

В суді на це зауважили, що хоч мати й зобов’язана допомагати дитині, поки та вчиться, та син не надав доказів, що мати має гроші.

Суд встановив, що жінка не працевлаштована й доходів, крім соціальної допомоги у розмірі 860 гривень, не має. Та й ту одержувала ще до грудня 2021 року.

А на зауваження сина про те, що жінка живе наразі у Туреччині, отже має гроші, суд зазначив, що то лише припущення. Тож апеляційну скаргу юнака суд залишив без задоволення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Ніла Петраш

    А  батько де знаходиться? Мати теж повина,але на її плечах ще двоє дітей.
  • Віра Сеферовська-Тарасюк

    А батько де? Чому не допомагає сину? Мовчання...Все мусить лягти на  жіночі плечі.

    Тетяна Бабій reply Віра Сеферовська-Тарасюк

    Леся Волынец Знаєте, я нікого не ображала, ви б уважно прочитали б коментарі, це ви переходити на особистості. Про заочне навчання я теж писала, а сказала, що просто не має нормального взаєморозуміння між рідними, то що ж тут не правда. І да, це лише коментар, ситуації я не знаю, думаю ви теж. Я висловила свою думку, на що маю право, як звичайна людина. До речі, публікація в газеті не моя.

    Леся Волынец reply Віра Сеферовська-Тарасюк

    Тетяна Бабій ти така вся вумна, прочитала пару речень і вже знаєш, що і як потрібно робити. Вже починаєш вчити, як правильно поступити, вже матір бомжихою зробила. А ти не думала, що можливо при розлучені син рішив залишитися з батьком? Тому мати і виплачувала на нього аліменти. Може пора поцікавитися де батько, а не висловлювати припущення, а жінку брудом обливати. Дорослий син може перевестися на заочну форму навчання і йти працювати.  За кордоном гроші не сипляться з неба, як манна небесна. Перш ніж про щось чи когось писати, треба розібратися в темі, а не свої припущення видавати за аксіому. Я, звичайно вибачаюсь, але з тебе ніколи не буде фаховий журналіст: з таких як ти виходять журнашлюшки.

    Тетяна Бабій reply Віра Сеферовська-Тарасюк

    Віра Сеферовська-Тарасюк Да, то сумно. Я знаю таких матерів, які залишили дітей на бабусь з дитинства, і навіть аліментів не платять((( Для мене ще дивна позиція соціальних служб, у мами двоє дітей, а заробітку не має, може вона дітей голодом морить, може ще що. Я про те, що ніхто особо не реагує. В будь-якій європейській країні, тих дітей забрали вже б під опіку, вже був би чіткий контроль. Мама, не в змозі забезпечити сина, то повинна платити якусь допомогу держава, поки вчиться. Бо, й хлопця можна поняття: житло, їда, дорога, якщо вчитися не буде - виженуть, буде багато пропусків. Підпрацьовувати можна у вихідні...Лозунг: виживай - хто як може.

    Віра Сеферовська-Тарасюк reply Віра Сеферовська-Тарасюк

    Тетяна Бабій Швидше всього, що так.Чужа сім'я- то темний ліс. Але син вимагає від матері через суд, ось що найбільше засмучує у такий важкий для нас час.

    Тетяна Бабій reply Віра Сеферовська-Тарасюк

    Віра Сеферовська-Тарасюк  Якщо сплачувала аліменти, то не виховувала, звідси й образа. Коротше тут всі не праві, бо не має нормальних родинних зв'язків. Якби були, можна просто поговорити, можна повчитися трохи і перевестися на заочно. Або мамі, якщо є змога допомагати йому. Біда в тому, що, насправді у мами не має сина, а в сина мами, лише у свідоцтві й на бумагах. Того й так. Я теж подробиць не знаю, але виглядає це так. Думаю, там не сам син до позову додумався, або бабуся, або батько, які виховували. Чогось так здається.

    Віра Сеферовська-Тарасюк reply Віра Сеферовська-Тарасюк

    Тетяна Бабій Я не знаю цю історію.Мене зачепила ця історія тому, що Нова Ушиця - це батьківщина мого померлого чоловіка.Після його смерті я вже 20 років проживаю за кордоном, сама вчила  доньку.( Мене мама теж вивчила сама, бо батько помер, коли мені було 2 місяці). Суть не втому. Суть в тому, що жінка постійно сплачувала аліменти.Тепер вона за кордоном- і сину здається, що вона вже забезпечена.Не таке легке життя за кордоном, як багато хто вважає. В Італіі багато наших біженців із дітьми.Їм( після довгих метарств) видали на 3 місяці допомогу, а війна вже триває 6 місяців.Не всіх забезпечили житлом, вони самі оплачують, жінки групуються, шукають роботу,вчать мову, бо чужа країна.Сам жест сина- судовий позов- мене вразив.Мені жаль жінки.

    Тетяна Бабій reply Віра Сеферовська-Тарасюк

    Віра Сеферовська-Тарасюк  Все від батьків залежить. От, у мене мама померла, то мене батько виховував, навчав, теж на денній формі навчання. Не уявляю, коли (хоч тобі в у 18 р.) ти не потрібна батькам. Може батько хлопця загинув, може воює, може хворий, може допомагає, бо хтось же навчання за контрактом оплачує. Хоча, може бабусі. Мама, напевно, поїхала до мужчини, влаштовує власне життя.
  • Татьяна Тищенко

    Наташка на турецьких трасах працює диркою.  Дайте наташці спокою !
  • ЧитачЧитачів

    Напевно мама в Туреччині одна з наташок, що має за що проживати з двома дітьми.

keyboard_arrow_up