Створення Молодіжного парку у Хмельницькому знову відкладається

Створення Молодіжного парку у Хмельницькому знову відкладається
  • Історія з облаштуванням Молодіжного парку на території міського парку тягнеться вже чотири року. 
  • І хоча активісти вже розробили проект того, як виглядатиме територія, документацію не затверджують у Києві. 
  • Коли з'явиться Молодіжний парк та що робить з цим міська рада?

Ідея створити у Хмельницькому Молодіжний парк виникла ще у квітні 2013 року. Його запланували облаштувати біля міського пляжу. Тоді ж і виділили ділянку в 2,5 гектари під будівництво парку. У 2014 році активісти показали своє бачення, як має виглядати територія, однак з тих пір процедура створення Молодіжного парку затягнулась. 

У 2016 році міська влада подала до Держгеокадастру землевпорядну документацію на ділянку. Її повертали із зауваженнями. А вже цьогоріч розширили межі ділянки, на якій розташується майбутній парк, а також провели воркшоп з молодими архітекторами, аби розробити проект. Однак до створення парку так і не приступили. 

Ми запитали у міського голови, чому затримується створення Молодіжного парку. У міській раді нарікають, що землевпорядна документація готова, проте державні органи влади ніяк не можуть її погодити. 

Відео дня

- Ми говорили про те, що на Green Fest озвучимо інформацію, що землевпорядна документація готова. Вона дійсно готова, але нам не вистачає погодження від Державного агентства водного господарства і Держгеокадастру. Вони його затримують, киваючи один на одного. Держводгосп не погоджує, бо каже, що це землі рекреації. А Держгеокадастр каже, що погодить лише після підпису Держводгоспу, бо це землі водного фонду, - розповідає міський голова Олександр Симчишин. 

За його словами, якщо вони будуть, то проект винесуть на затвердження сесії міської ради. Аж тоді почнуть втілювати ідею в життя. 

- Ми сподіваємось, що до Green Fest, який буде 24 червня, ми презентуємо вже готовий проект. І можливо, що на липневій сесії виділимо кошти на розроблення проектно-кошторисної документації, - каже Олександр Симчишин. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    той молодіжний парк з'явиться ще за 20 років
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up