На Хмельниччині вчителя оштрафували на 17 тисяч гривень за "заборонені" книги

На Хмельниччині вчителя оштрафували на 17 тисяч гривень за "заборонені" книги
Фото ілюстративне: 24 Канал
  • Чоловік купив книги, які належать до таких, що не рекомендовані до ввезення в Україну. Ба більше, він перепродав кілька з них.  
 

57-річний вчитель з Городоцького району купив шість книг Харківського видання, 2007 року, які належать до таких, що не рекомендовані до ввезення в Україну. 12 листопада цього року він продав дві з них за 300 гривень. Того ж дня правоохоронці провели за місцем проживання чоловіка обшук і в гаражі виявили та вилучили ще 4 таких книги.

"Книги, які не відповідають вимогам законодавства України у сфері суспільної моралі, оскільки містить інформацію, яка пропагує ідеологію фашизму (нацизму, расизму), розпалює національну та релігійну ворожнечу, принижує та ображає єврейську націю та інші нації за національною ознакою, пропагує неповагу до національних і релігійних святинь, він зберігав в гаражі", - йдеться у повідомленні Хмельницького апеляційного суду.

У результаті чоловіка визнали винним у зберіганні та перевезенні з метою збуту, а також збуті творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію (частина 1 статті 300 Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у виді 17 000 гривень штрафу. Речові докази – 6 книг – суд ухвалив знищити.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Галина Кармакова

    А когда жечь начнут, как Гитлер в свое время? Других проблем у нас в стране *нет*...
  • Зоя Шаповал

    Жидву ображати не можна, а гоїв ( тобто не євреїв)  карати, штрафувати, Знищувати можна...
  • Sergei Kizilov

    отмози конченые те кто штафует и те кто стучит

    Хуан Матус reply Sergei Kizilov

    Такие в 30-х своих же и сдавали.
  • JoHn Mnemonic

    Ах Ти читать вмієшь !!!! Штраф !!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up