Суд залишив під вартою учасника сутичок під Радою Віктора Бурлика

Суд залишив під вартою учасника сутичок під Радою Віктора Бурлика
Апеляційний суд Києва залишив під вартою хмельничанина Віктора Бурлика, підозрюваного в участі у заворушеннях біля будівлі парламенту 31 серпня.

Свободівця Віктора Бурлика  звинувачують у тому, що він бив по щитам правоохоронців. Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише адвокат Сидір Кізін.  

«За іронією долі, Віктор Бурлик є першим офіційним потерпілим від дій "Беркуту" проти учасників Євромайдану. 27 листопада 2013 року йому розсікли обличчя та вибили зуби беркутівці. Звичайно, попри офіційний статус потерпілого, підлеглі Авакова нікого не затримали, не арештували, та й взагалі не розслідують ту справу», - пише Кізін.

Нагадаємо, 31 серпня, після того як 265 народних депутатів проголосували за зміни до Конституції, біля будівлі Верховної Ради  розпочались сутички між учасниками акції протесту та силовиками. В результаті постраждало близько 140, з них 131 правоохоронець. Загинули троє бійців Національної гвардії – 25-річний Ігор Дебрін, 21-річний Олександр Костина та 22-річний Дмитро Сластніков.  Аваков заявив, що гранату кинув боєць батальйону «Січ», "свободівець" із Кам’янця Ігор Гуменюк.

Відео дня

Всього під стінами Верховної ради перебували понад 150 «свободівців» нашої області. Про це в день протесту  на своїй сторінці у Фейсбук написав депутат Хмельницької міської ради від ВО «Свобода» Олександр Симчишин. 

За участь у заворушеннях затримали 18 осіб.

Зокрема, затримали екс-бійця спецбатальйону "Січ" Ігоря Гуменюка із Кам"янця за підозрою в тому, що він кинув бойову гранату у правоохоронців. 2 вересня Печерський райсуд Києва обрав Гуменюку запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці.

Читайте також: Разом із «гранатометником» Гуменюком затримали й інших хмельницьких свободівців

Адвокат надав фото побоїв Гуменюка і Бурлика

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Нехай посидить та подумає, над тим що його буйність використовують старші "побратими" по партії, які від цього мають грошовий зиск.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up