Світловий тунель та розширений фуд-корт: яким буде різдвяний ярмарок у Хмельницькому

Світловий тунель та розширений фуд-корт: яким буде різдвяний ярмарок у Хмельницькому
  • Цьогоріч на хмельничан чекає розширений різдвяний ярмарок, більше ілюмінацій та світлових сюрпризів. 
  • Наразі кілька відомств активно готуються до старту різдвяного сезону. 
  • Хто виступатиме на відкритті та що відомо про “сюрпризи” від міської ради, читайте в нашому матеріалі.

Жовтень лишень добігає кінця, а управління культури і туризму міста Хмельницького офіційно назвали дату відкриття новорічної ялинки. Цьогоріч 18 метрова штучна красуня засвітиться 1 грудня. Так було і в минулому році, а от до 2018 запалювали вічнозелене деревце не раніше, як на день Святого Миколая. 

Разом із ялинкою запрацює і різдвяний ярмарок. Цього року він буде значно розширений, обіцяють в управлінні культури. Також зазначають, що на хмельничан чекає багато сюрпризів. 

  • Різдвяний ярмарок - це спільна робота кількох департаментів, управлінь і підрозділів міської ради. Кожного року ми допрацьовуємо кожен по своєму напрямку. Запроваджуємо новинки, є у нас і цього року свої родзинки. Наразі ми просто анонсували, що наш різдвяний ярмарок відкривається в перший день зими, як це було минулого року. Така дата відкриття виявилася дуже продуктивною, адже хмельничани більше часу змогли відчути себе дітьми і поринути в казковий світ, який показували на Проскурівській, - розповідає Артем Ромасюков.

    Відео дня
    /li>

Виступатимуть лише місцеві гурти

Цього року на відкритті ялинки запрошених зірок не буде. На головній сцені міста виступатимуть місцеві гурти. Також змінять конфігурацію самого ярмарку. Він буде більший та масштабніший. Будуть встановленні додаткові світлові фігури. 

Фото зі сторінки управління культури у Facebook
  • Ми цього року вирішили запросити яскравих зірок і артистів саме міста Хмельницького. Якусь дорогу зірку ми не привозимо. Для нас дорожчі в моральному сенсі свої артисти. Це фронтмени наших гуртів, артисти наших муніципальних колективів та волонтери. Також ми дивуватимемо розмаїттям ярмарку, він буде значно більший. Також встановлять додаткові світлові фігури, як біля ялинки, так і по Проскурівській, -  Артем Ромасюков. 

Відпочинкову програму на зимові свята планують три управління: департамент освіти, управління молоді та спорту й управління культури. Деталі поки не розголошують, але запевняють, що буде цікаво.

  • Сюрпризи будуть. Треба очікувати. Зараз ми саме працюємо над програмою різдвяного ярмарку. Щоб було що показати на Андріївські вечорниці, на День святого Миколая, на католицьке різдво, на Новий рік та православне різдво, на Василя, Водохреще та й у вихідні будемо дивувати містян та гостей. Зараз працюємо, плануємо ці заходи. Сили на організацію спрямували три управління. Тому, думаю кожен знайде для себе щось цікаве, -  Артем Ромасюков.

Різдвяний ярмарок буде оновлено

Із 1 грудня на Проскурівській запрацює і оновлений різдвяний ярмарок. Будиночків буде на 5 більше ніж минулого року. Частину віддадуть під приватну торгівлю, кілька виділять для виробів ручної роботи безкоштовно. Ймовірно, буде представлена брендована продукція. Розширять також асортимент фуд-корту.

  • Цього року у нас буде 50 будиночків. Частина їх у власності підприємців, частину здають організатори. Будуть на ярмарку не лише місцеві виробники, а й представники з інших міст.  Також буде розширено асортимент продукції. Це будуть дерев’яні і  миловарні вироби. Буде більше фотозон, які організують самі учасники. Розширені будуть і фуд-корти. Минулого року вони у нас були трішки бідненькі. Цього року буде і в’ялене м’ясо і сири. Також продаватимуть торти ручної роботи.Також вивчаємо можливість презентувати цього року брендовану продукцію з логотипом міста. Ймовірно, це буде посуд і чашки, - розповіла заступник начальника управління торгівлі Світлана Гаврилюк.

Фото з архіву редакції

На Проскурівській засвітять 4-метровий тунель

Ілюмінація на цьогорічному ярмарку також буде оновленою. З’являться нові світлові фігури і фотозони. А навпроти “Приватбанку” засвітять величезний 4-метровий тунель із напису “2020”. Минулорічні ілюмінації “підлатають”. Їх також розмістять на центральній вулиці та біля ялинки. 

  • В цьому році з’явиться ще одна ілюмінація - це металевий напис із цифр “2020”. Це буде у нас така фотозона, яка буде розміщена на Проскурівській в районі “Приватбанку”. Висота цифр 2,5 метра. Нулі будуть у вигляді тунелів. Довжина тунелю близько 4-х метрів. А ширина 2,5 метри. Вона буде безпечна 24-х вольтова. Ще будуть світлодіодні парасольки. Їх буде три. Поки точне розміщення сказати не можу, але точно на Проскурівській. З минулорічних фігур у нас залишилися постаті людей, янголи, сніговики і олені із санчатами. Ми їх трохи підлатали. Вже роботи практично завершили. Зараз лише відновлюємо на останніх дюралайт (прозорий шнур з розташованими всередині лампами розжарювання або світлодіодами), бо його пошкодили минулого року. Також будуть світитися всі дерева на Проскурівській, - зазначає керівник ХКП “Міськсвітло” Володимир Пекарський. 

Нагадаємо, що минулого року на організацію різдвяного ярмарку з міського бюджету витратили понад 300 тисяч гривень. За ці кошти встановили різдвяний вертеп, оформили гостину Святого Миколая, оновили ілюміняцію та встановили ялинку. У скільки обійдеться святкування цього року поки невідомо. В управлінні культури зазначають, що точну суму зможуть сказати в листопаді, коли будуть завершені всі приготування.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:38 150 вулиць без світла: графік відключення на тиждень у Хмельницькому 16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up