Свята, які вкрала війна: на Хмельниччині скасовують масові заходи до днів міст

Свята, які вкрала війна: на Хмельниччині скасовують масові заходи до днів міст
Фото ілюстративне
  • 17 вересня святкувати День міста мали б нетішинці, старокостянтиновці, славутчани, а 18 вересня – городоччани. Усе змінила війна. Нічого. Обов'язково гучно відсвяткуємо все спільно, після перемоги! 

У третю суботу вересня свій День народження відзначає одне з наймолодших міст України, місто світла, тепла, комфорту та любові -  Нетішин.  

«Наше місто поєднало в собі сиву минувшину, сучасні перспективи та тенденції енергетичного промислового виробництва, - зазначає у соцмережах виконавчий комітет Нетішинської міської ради. - Зазвичай День народження було багатим на поважних гостей, багатолюдним, з насиченою різноплановою святковою програмою, з різноманітними культурно-розважальними заходами, салютом. Але сьогодні все кардинально змінила війна. Гучно святкуватимемо після Перемоги. Нині проходитиме свято у формі благодійних заходів та ярмарку. Всі кошти волонтери спрямують на підтримку наших лицарів – доблесних воїнів ЗСУ».

Відео дня

813-ту річницю заснування відзначає нині славетний Старокостянтинов.

«Не так гучно й весело, оскільки триває війна та гинуть наші земляки, - констатує мер Микола Мельничук, - але урочисто та гордо, позаяк місто є, воно живе та розвивається на благо кожного його мешканця та гостей. Змінюються часи, руйнуються цілі імперії, а наше місто стоїть над берегами річок Случ та Ікопоть, засноване нашими далекими пращурами, лише трохи змінило свою назву, але ніколи не втрачало свого важливого значення».

660-річчя завтра, 18 вересня, святкуватиме Городок. Планував - флешмобами, творчими майстернями, різноманітними заходами за участі дорослих та дітей. Однак війна внесла свої корективи. Всі масові заходи – скасовані. Про річницю нагадуватимуть хіба тематичні відеоролики на LED-екрані, що на площі Героїв Майдану.

Міська влада вірить, що городоччани з розумінням поставляться до обставин, які склалися, а велично відзначать день народження міста після перемоги.

«Городоччина пам’ятає і шанує своїх Героїв і сміливо будує своє майбутнє. Береже багаті національні традиції, будує сучасну європейську громаду, долає нові життєві виклики і досягає нових успіхів, - зазначає міська голова Неоніла Андрійчук. - Нехай Бог благословляє наше місто, громаду і кожну родину. Бажаю нам перемоги та миру, розвитку та процвітання рідній Городоччині».

Нагадаємо, що масові заходи, приурочені Дню міста, скасували й у Славуті. Святкування там планували від 15 до 25 вересня. Розробили насичену програму, підготували ярмарки, виставки, волонтерські акції, спортивні марафони, квести тощо. Але більшість заходів довелося відкласти на пізніше.

Соцмережі з розумінням реагують на зміни. Під кожним постом люди зізнаються в любові до своїх рідних міст і з нетерпінням чекають перемоги, коли зможуть гучно й велелюдно всім світом відзначити всі свята, котрі вкрала війна.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Танюшка Пилипчук- Косовская

    перемога  і повернення наших захисників тоді будуть свята
  • Майя Ягодзінська

    Не до свят

    .....
  • Юлія Фурман

    Перш за все перемога
  • Валя Львовська

    Ніяких свят поки гинуть наші діти на цій клятій війні !!!

keyboard_arrow_up