«Та нам нормально»: Василь Новачок прокоментував свої слова про ремонт майдану

«Та нам нормально»: Василь Новачок прокоментував свої слова про ремонт майдану
  • У Хмельницькому продовжують активно обговорювати ремонт головної площі міста.

  • Заступник Симчишина відзначився фразою «та нам нормально», коментуючи ситуацію журналістам.

  • Згодом він заявив, що його слова вирвали з контексту.

Зроблений нещодавно ремонт хмельницького майдану Незалежності вже з упевненістю можна назвати скандальним. Все через вигляд площі, реакцію на це містян та слова заступника міського голови Василя Новачка. Його фраза «та нам нормально» обурила хмельничан, і з неї вже почали робити меми. Сам чиновник називає це жартом, який вирвали з контексту. Розповідаємо про все детальніше

З чого все почалося

Цього року в Хмельницького почали широко застосовувати поточний ремонт доріг струменевим методом. Це відбувається так: спершу пошкодження очищують, потім наносять бітумну емульсію, потім посипають дрібним щебенем. Останні дві операції можуть повторювати кілька разів. Детальніше про це в окремому матеріалі.

Після ремонту щебінь певний час залишається. Спершу його прибирають в той же день або на наступний. Але він все одно відлущується з відремонтованої поверхні, і його потрібно прибирати знову. Все це викликало обурення хмельничан. Так, водії в соцмережах пишуть, що бітумна емульсія та щебінь шкодять авто, та навіть називають ціни на ремонт, які їм озвучують в автосервісах. Також містяни нарікають, що щебінь подовжує гальмівний шлях авто, летить на пішоходів та забивається у взуття.

Відео дня

Заступник міського голови Василь Новачко раніше розповідав журналістам vsim.ua, що такий метод ремонту є незвичним для містян, проте має й свої переваги. Зокрема, він є дешевшим — квадратний метр коштує близько 170 гривень, тим часом як латковий — близько 500.

Крім того, ремонт струменевим методом дозволяє усувати зовсім невеликі пошкодження, тим часом для ремонту латкою потрібно знімати шматок покриття площею щонайменше 50 на 50 сантиметрів. Таким чином струменевий метод суттєво економить бюджетні гроші.

Таким методом у Хмельницькому вже відремонтували не тільки деякі вулиці, а й майдан Незалежності. Це привернуло увагу містян, особливо після того, як місцевий фотограф виклав знімки з дрона. Хмельничан обурив не тільки вигляд головної площі міста, а й те, що щебінь застрягає у взутті. Втім, згодом остання проблема втратила актуальність, оскільки каміння прибрали. За словами Василя Новачка, це робитимуть знову.

Чиновник також розповідав журналістам vsim.ua, що струменевий метод ремонту майдану обрали через дешевизну. Загалом площу мають реконструювати, однак це потребує близько 100 мільйонів гривень, яких у бюджеті зараз немає.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі
Фото Андрія Грищука

Чим Василь Новачок обурив хмельничан

Вчора, 7 липня, на телеканалі «Перший Подільський» вийшов сюжет щодо ремонту майдану Незалежності. У ньому Василь Новачок вчергове зазначив, що саме такий метод був обраний через дешевизну:

— Відремонтувати цю площу суцільним покриттям асфальтобетону? Та можна. Але тоді б мешканці, які зараз пишуть, що некрасиво воно з космосу виглядає, кричали б, що «як можна, у мене в приватному секторі яма, а вони на майдані он взяли й все асфальтом заклали, хто ж по ньому ходить, окрім чиновників, хай би так ходили». І так прийняли абсолютно економічно обґрунтоване рішення і виконали ремонт цих тріщин струменевим методом, — розповів чиновник.

Запитали Василя Новачка й про вигляд головної площі міста після ремонту:

— Що стосується естетичного вигляду, мені хочеться сміятися з тих естетів, які живуть десь в Південно-Західному мікрорайоні, на Озерній чи в мікрорайоні Ракове, бувають на майдані Незалежності раз в рік, а з космосу вони точно його вигляду не бачать. Але от їх зачепило, що чиновники у своїх кабінетах сидять і дивляться на негарний майдан. Та нам нормально, — сказав Василь Новачок.

Саме остання фрази привернула увагу хмельничан та викликала обурення. Це проявилося не тільки у коментарях та постах, а й у мемах та відео.

Увага! Контент містить ненормативну лексику.

Немає опису.Немає опису.

Згодом сам чиновник написав на своїй Facebook-сторінці, що його слова вирвали з контексту:

— Насправді це не дуже правильно виривати слова з контексту. Якби подивився те відео, сам би був у шоці, — розповів чиновник.

Як Василь Новачок коментує ситуацію журналістам vsim.ua

Ми звернулися до чиновника, аби дізнатися, як слід розуміти його слова про «нам нормально». Як і у своєму пості, у спілкуванні з журналістом він розповів, що його слова вирвали з контексту.

— Я абсолютно не маю бажання більше комусь щось пояснювати й десь в чомусь виправдовуватися. Як працівник місцевого самоврядування вважаю, що ми зробили абсолютно правильно, максимально зекономивши кошти бюджетні, зробивши таким чином поточний ремонт, усунувши ями й тріщини. Дуже неприємно, що люди беруть вирізають і виривають з контексту слова, і потім їх змонтовують і показують окреме відео, якийсь шматочок, і розказують про те, що от який Новачок поганий. Ми спілкувалися з каналом («Перший Подільський» — прим. авт.) десь хвилин п’ять. Були діалоги, були питання, потім ще раз питання і ще раз питання. Якщо хтось потім має бажання змонтувати собі, нарізати вже десь якісь емоційні слова — це його право. Я ні в чому там виправдовуватися ні перед ким не збираюся. Власне, якщо в людей є бажання хайпувати, нехай хайпують, — розповів Василь Новачок.

Він також сказав, що його слова, які обурили хмельничан, слід вважати жартом:

— Слова «нам нормально» можна вважати як слова з жартом, тому що власне про те мова йшла, що як чиновники на то дивляться. Якщо говорити про якість виконання робіт — якість виконання робіт задовільна, сама технологія передбачає те, що певний період після нанесення камінці мають відлущуватися і наразі вчора навіть йшов через майдан, відлущування практично припинилося, її ще раз приберуть чи два, і врешті проблеми з камінцями не буде взагалі.

Крім того, Василя Новачка дивує увага людей до площі, на якій вони майже не бувають:

— Щодо зовнішнього вигляду, то я і зараз дуже здивований, що людей не турбує зовнішній вигляд їхніх дворів, зовнішній вигляд доріг в латках. Їх турбує зовнішній вигляд майдану, на якому вони чи хтось інший дуже рідко бувають, а тим більше дуже рідко хтось може бачити його з висоти пташиного польоту, як було знято. Тому позиція тут абсолютно така сама. Ми хочемо гарно, можна зробити гарно, але це буде коштувати 100 мільйонів. Ми не хочемо, щоб були ями, і хочемо його усунути в межах того фінансування, яке є, ми його усунули. Фарбувати зараз майдан в червоний колір для того, щоби було гарно, ми не будемо, — зазначив чиновник.

Як ви ставитеся до слів Василя Новачка, де він коментує ремонт майдану? Чи допустимо було говорити це за таких обставин? Висловлюйте свої думки у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • IGOR

    Кого выбрали - того и имеем. Нужно было думать перед выборами головой, а не тем, чем обычно...
  • Pavel Kondrashov

    такие как новачек может только подорвать авторитет сёмы. Да и какой из нгего хозяйственник, если даже мусорниками не обеспечил  проспект.
  • Олексій Анатолійович

    Команда Симчишина в дії 😆😆😆👍
  • Игорь Шулаков

    Фигня какая 😂😂😂, зато , флаг миллионы стоит...

keyboard_arrow_up