Театр за лаштунками: чого ніколи не бачать хмельничани (ВІДЕО)

Театр за лаштунками: чого ніколи не бачать хмельничани (ВІДЕО)
  • Актори, режисери, артисти оркестру та балету, швеї, декоратори та інші.
  • Усі ці люди причетні до створення вистави на сцені театру Старицького.
  • Зазирнули за лаштунки й дізналися, що там відбувається.
  • Переглядайте відео.

Театр Старицького. Хмельничани опиняються в залі малої чи великої сцени, коли приходять переглянути виставу. Бачать артистів, їхню гру, декорації й деякі реквізити. Проте життя театру не обмежується сценою та залом із глядачами. За лаштунками завжди “кипить” інше життя, яке відвідувачі не бачать. 

Важкий грим і театральні кишені

Триповерхова будівля театру - це не лише сцени. Основну частину приміщення складають кімнати, де триває підготовка до вистави. Там працюють над створенням костюмів, наносять грим акторам, виготовляють декорації тощо.

Відео дня

Перше, на що падає око за лаштунками - радіоприймачі, що майже на кожному кутку. З них доноситься звук зі сцени, де в цей момент триває репетиція. Як пояснюють працівники театру, це потрібно для вдалої організації театрального процесу. Скажімо, якщо актор перебуває у гримерці - його можуть терміново викликати на сцену. Також артисти з будь-якої точки театру можуть слідкувати за процесом на сцені, аби не пропустити свій вихід. 

Нет описания.

Так от, під звуки репетицій, у театрі працюють всі. Навіть швеї та художники-декоратори. Один з останніх саме в цей час виготовляє реквізит для нової вистави - “Сеньйор на мільйон”. Він каже - за 10 років своєї роботи, чого тільки не створював. Наймасштабніші роботи - декорації, що розміщують на другому плані сцени. 

У цеху, де працює декоратор, є балкон. За допомогою нього готові вироби можуть розглянути з різних ракурсів. 

Швейний цех - саме в ньому створюють усі костюми героїв. Швеї старанно працюють над кожною дрібничкою, аби в результаті вийшла цілісна та ідеальна картинка. “Скільки саме у вас є готових костюмів?”, - запитую. “Дуже складно відповісти. Їх тут чимало”, - кажуть майстрині.

І костюми, і інший реквізит зберігається в окремих кімнатах. Там, на поличках, є написи із назвами вистав. А на них - увесь комплект того, що допомагає зі сцени передати глядачам зміст. 

Нет описания.

Окрім звичайних гримерок для акторів, у театрі є спеціальна кімната, де працюють над “важким гримом”. Кажуть - наприклад, із молодої акторки роблять бабцю. Або ж створюють особливі риси обличчя. У цій кімнаті розташоване величезне гримерне дзеркало і є чимала кількість різноманітних перук. 

Неподалік сцени, де відбуваються репетиції, розміщені так звані “театральні кишені”. Там зберігаються декорації. Деякі з часом змінюють, створюючи новий дизайн для певної вистави. 

Загалом у театрі Старицького наразі працює 36 акторів, 9 артистів балету, 23 - оркестру та інші працівники, які допомагають підготувати виставу для глядачів.

Невдовзі прем’єра нової вистави

Нещодавно свій ювілей, 70 років, відзначив Заслужений артист України, актор театру Старицького - Микола Валівоць. Він працює в театрі з 1977 року. За цей період зіграв понад 70 ролей, більшість з яких були головними.

Микола Валівоць також виконує головну роль -– Леонідо Папагатто у прем’єрній виставі. А саме - в музичній авантюрній комедії “Сеньйор на мільйон”,  в постановці заслуженого діяча мистецтв України Євгена Курмана. 

За сюжетом, Леонідо Папагатто – голова сім’ї, заробляє тим, що працює «людиною з вищого світу», тобто, в його обов’язки входить відвідування різноманітних вишуканих заходів у відповідному образі. Натомість своєрідним заробітком за подібну працю для чоловіка є різноманітні смаколики, які він забирає з собою з цих вечірок. 

Щоправда, для його родини, звичайно, цього дуже замало, навіть, якщо бутерброди та тістечка викрадені Леонідою потім перепродати іншим людям. Щоб налагодити фінансове положення близьких чоловік наважується на масштабнішу аферу, у якій його сім’я має зіграти роль неблагополучної - для отримання коштів від благодійного фонду. Та ніхто не очікував, що уся ця історія може обернутись на справжній детектив.

Кохання, зради, скандали та розслідування – усе це в сюжеті вистави.

Прем’єра відбудеться 26 та 29 березня, о 18:00, в театрі Старицького, що на Соборній, 60. 

Читайте також: Курси валют у Хмельницькому: яка ситуація та де вигідніше

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up