Курси валют у Хмельницькому: яка ситуація та де вигідніше

Курси валют у Хмельницькому: яка ситуація та де вигідніше
Фото з архіву редакції
  • Долар тримається на рівні 38+ гривень, євро — 41+.

  • Дізнавайтеся курси в обмінниках та банках.

Протягом останнього тижня ситуація з курсами валют в обмінниках Хмельницького дещо змінилася. Замість зростання долар тепер пішов на спад — зниження склало кілька десятків копійок. Втім, американська валюта все ще тримається на рівні 38+ гривень. Євро тим часом продовжив зростати, додавши близько 50 копійок. Ця валюта вже закріпилася на рівні 41+ гривні.

Здешевшання долара пов’язане з тим, що попит на нього на готівковому ринку залишається стабільним, а пропозиція зростає. Причиною останнього є різниця курсів валют на готівковому та безготівковому ринках. Українці продають долари та євро за більш вигідним готівковим курсом, а за отримані гривні купують валюту шляхом оформлення депозиту. Про це у коментарі для vsim.ua розповів фінансово-економічний оглядач Богдан Слуцький.

— За відкритими даними, загальна сума таких депозитів вже перевищила 100 мільйонів доларів. Такий механізм, скоріше за все, буде скоригований регулятором, щоб зменшити спекулятивну складову у цьому процесі, однак поки що така лазівка є і вона збільшує пропозицію на валютному ринку і, в тому числі, сприяє зміцненню гривні, — розповів експерт.

Відео дня

Протягом наступного тижня, за словами Богдана Слуцького, курс долара триматиметься на рівні 38,50-39,00 гривні. Це за стабільних фінансово-економічних умов.

Станом на сьогодні, 23 березня, курси валют в обмінниках Хмельницького є такими (у дужках різниця проти минулого четверга, 16 березня):

Тепер пропонуємо дізнатися курси в кожному перевіреному нами обміннику окремо. Найвигідніші виділені жирним шрифтом.

Кам’янецька, 14

Кам’янецька, 21

Подільська, 39

Подільська, 53

Проскурівська, 4/3

Проскурівського підпілля, 85

Соборна, 43

Тепер пропонуємо ознайомитися з курсами у касах банків. Найвигідніші виділені жирним шрифтом.

ПриватБанк

Ощадбанк

Укрексімбанк

Райффайзен Банк

Sense Bank

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач26

    Як же порохнявий жалкує що він без руля. У цієі тварини був би долар по 120 вже давно. Ця потвора при нульочих труднощах підняла долар в 4 рази, автоматом вбивши пенсіІ та зарплату в 4 рази. Слава Україні. Підтримуємо президента та ВСУ.
  • ЧитачЧитачів

keyboard_arrow_up