Тернополянка отримала повістку. Чи будуть мобілізувати жінок?

Тернополянка отримала повістку. Чи будуть мобілізувати жінок?
Фото ілюстративне
  • Вікторії вручили повістку, бо була на вулиці під час комендантської години.
  • Чоловік та батько жінки вже на фронті, тож вона з повісткою пішла до воєнкомату.
  • Дізнавайтесь що їй відповіли та чи будуть мобілізувати жінок на фронт.

У сусідньому місті молодій жінці вручили повістку посеред вулиці. Вікторія не військовозобов'язана. Крім того, її чоловік та батько вже воюють на передовій. Тернополянка отримала повістку, бо перебувала на вулиці під час комендантської години, о 23.05. Детальніше читайте у матеріалі "У Тернополі на вулиці повістку вручили жінці".

Фото з матеріалу видання "20 хвилин"

Вікторія таки пішла з повісткою до військкомату. Там були були в шоці, що до них прийшла жінка. Вибачилися та повідомили, що не розуміють як так вийшло. Детальніше - у матеріалі "Тернополянка, яка отримала повістку, таки пішла у військкомат". 

Нагадаємо, з 1 жовтня 2022 року всі жінки  мають стати на облік у військкоматах. Старий перелік спеціальностей, за якими жінок беруть на військовий облік Кабмін скасував ще 3 червня. До нового увійшло багато популярних спеціальностей:  медики, програмісти, музиканти, журналісти, працівниці ресторанів і готелів, бухгалтери, менеджери, перекладачі. З повним переліком можна ознайомитися за посиланням

Відео дня

Тернополянку Вікторію у місцевому військкоматі запевнили, що вручати повістки жінкам точно не будуть. Фейки про призов на службу жінок спростовують і в Центрі протидії дезінформації. Акцентують на 4 основних позиціях:

  1. Взяття на облік жінок, яке має початися з 1 жовтня, означає, що жінка стає військовозобов'язаною та перебуває у запасі Збройних сил, Національної гвардії чи інших військових формувань. Але це лише жінки тих професій, які визначені в наказі Міноборони України про який писали вище.
  2. Жінок, в яких є діти до 18 років не призиватимуть на військову службу через мобілізацію.
  3. Взяття на облік – це не мобілізація. Всі жінки, які служать, роблять це добровільно та/або за контрактом.
  4. Не добровільно забирати не будуть. У воєнний час жінки можуть бути прийняті на військову службу та службу у військовому резерві лише за контрактом і в добровільному порядку.

Нагадаємо, цього місяця російські пропагандисти вже поширювали фейк про мобілізацію жінок. Навіть десь дістали фото документу, який начебто підписав начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала. В ньому йшлося про те, що територіальним центрам комплектування необхідно "до 15.06.2022 року підготувати списки жінок, що стоять на військовому обліку … і провести мобілізаційні заходи, а до 31.06.2022 року організувати заходи для постановки на військовий облік жінок у віці від 18 до 60 років".

У коментарях хмельничани поділилися своїми думками про жіночу мобілізацію:

Любовь Владимировна:

Наталія Конюк:

Иван Бабак:

Max Forosov:

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (35)
  • Тетяна Лучкова

    Зробили з  мухи слона! Хай була б не ходила, тоді, коли не положено! Порядок має бути для всіх однаковий! А, що хіба мало жінок на війні? Медики, снайпери, розвідниці, танкісти і т. д! Нашим жінкам все під силу! Якщо потрібно буде - підуть жінки захищати своїх дітей, домівки, населені пункти!
  • Оксана Бондар

    Любі дівчатка пожалуста залишайтеся в дома служити ,коло своїх діток коло рідних їм дуже потрібна тоже ваша підтримка .А туда нехай йдут наші хоробрі чоловіки.

    Читач 007. reply Оксана Бондар

    А хто ж тоді снаряди робити буде?! Якщо всі дівчатка патріоточки вдома сидіти будуть
  • Наталія Швець

    ПОЗАБИРАЙТЕ МУЖИКІВ ЯКІ В КАРПАТАХ В ЧАНАХ КУПАЮТЬСЯ І ПО НІЧНИХ КЛУБАХ ГОЦАЮТЬ.
  • Leopard Leoparda

    просто я сама раз так попала чекала маршрутку 30 хв з 22 год ,не було... потім визвала таксі вже десб в 22.30, главне вони сказали буде машина - а її не було і я чекала тратила час-  звоню а вони кажуть А таксі не буде бо коменд година скоро. я кажу то чого ж ви сказали буде...... я втратила час і бігла додому аж бігом. натерла ноги. ну не тому що я боюсь на фронт а тому що я не порушник в принципі і для чого створювати проблеми...і так всі в стресі. ну а призивати жінок коли ходять куча бецьо по зросту 185-190 гуляють катаються і відпочивають то це вже вибачте...

keyboard_arrow_up