Ворог поширює фейк про мобілізацію жінок до ЗСУ

Ворог поширює фейк про мобілізацію жінок до ЗСУ
Зображення ілюстративне
  • Нібито усіх українок мають поставити на облік до кінця червня.
  • Така рашистська брехня "гуляє" телеграм-каналами. 

Російські пропагандисти вкотре поширюють фейк аби деморалізувати населення України. Цього разу рашисти взялися за прекрасну половину. Вони поширюють фейк про мобілізацію жінок до лав Сил оборони України.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Пропутінські телеграм-канали поширюють фото документу, який начебто підписав начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала. В ньому йдеться про те, що територіальним центрам комплектування необхідно "до 15.06.2022 року підготувати списки жінок, що стоять на військовому обліку … і провести мобілізаційні заходи, а до 31.06.2022 року організувати заходи для постановки на військовий облік жінок у віці від 18 до 60 років".

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?19" data-telegram-post="CenterCounteringDisinformation/1807" data-width="100%">

У РНБО наголошують, що ця інформація не відповідає дійсності, а сам документ - черговий фейк.

Центр протидії дезінформації зазначає, що нещодавно начальник Чернігівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Гончарук зауважив: "якщо говорити про поточну ситуацію, то зараз немає потреби для обов’язкового призову на військову службу жінок".

"Застерігаємо! Поширюваний фейк розрахований на "внутрішнього" споживача та має на меті створення осередків соціальної нестабільності в окремих регіонах України", - РНБО.

Нагадаємо, 11 жовтня 2021 року у Міноборони видали наказ №313. Згідно з ним жінки понад 100 професій, споріднених із військово-обліковими спеціальностями, зобов’язувалися стати на облік військовозобов'язаних. Документ набув чинності 17 грудня. Однак, в зв'язку з воєнним станом та війною в країні перелік професій було скорочено та оновлено. 21 березня 2022 року в Мін'юсті зареєстрували новий наказ №348, який набрав чинності відразу після офіційного публікування. 

У ньому зазначено, що взяття на військовий облік жінок, які мають спеціальність чи професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, і придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, почнеться з 1 жовтня 2022 року.

У Міноборони також пояснили, що постановка на військовий облік не означає призову на службу чи обов’язкову мобілізацію жінок до війська.  Однак, відомство хоче розуміти, кого можна долучити до захисту держави у разі необхідності.

А як ви ставитеся до постановки жінок на облік військовозобов’язаних та мобілізацію до лав ЗСУ? Пишіть свої думки в коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ольга Котельнікова

    А їм аби ляпати шось
  • Max Forosov

    Чоловіків не випускають за кордон на зоробітки, а тепер ще й жінкам не можна буде гроші заробляти бо вони теж військовозобов'язані. Питання, а за що жити, за що комуналку сплачувати?
  • Любовь Влпдимировна

    я піду
    у мене там син і чоловік..
    була б з ним.

    Наталія Конюк reply Любовь Влпдимировна

    Я тільки, за...Таня Згодько йдем?

    Наталія Конюк reply Любовь Влпдимировна

    Люба Тимошенко підтримую, але вже три рази відмовили. Але нехай беруть, буду допомагати дітям.
  • Oksana Rudyk

    Нехай поширює, нехай бояться🤣🤣🤣бо тоді їм точно каюк

keyboard_arrow_up