"Translatorium": хмельничани збирають гроші на літературний фестиваль

"Translatorium": хмельничани збирають гроші на  літературний фестиваль
  • Вже вдруге у нашому місті проведуть перекладацький фестиваль.
  • На нього завітають письменники і перекладачі з усієї України.
  • Наразі організатори збирають кошти на проведення фесту у заплановані дати. Хмельничан просять допомогти дійству відбутися.

Восени у Хмельницькому запланували вже вдруге провести  літературно-перекладацький фестиваль "TRANSLATORIUM". Триватиме він з 28 до 30 вересня. Подія приурочена до Міжнародного дня перекладача та присвячена художньому перекладу. 

Цьогоріч організатори пропонують розглянути переклад  як один із шляхів пізнання світу й спосіб усвідомлення дійсності, її адаптації для безперервного засвоєння.Як зазначають, провести фестиваль вирішили у Хмельницькому національному університеті.

Під час фесту планують провести лекції та уроки із художнього перекладу від провідних перекладачів України. Також влаштують презентації новинок перекладної літератури. Учасники матимуть змогу подискутувати з відомими літераторами та перекладачами, відвідати поетичні читання тощо.

Відео дня

Наразі організатори запустили проект на краудфандинговій платформі "Спільнокошт", щоб назбирати грошей для того, щоб фестиваль відбувся в оголошені дати, Протягом 45 днів необхідно зібрати 85 000 гривень. За 20 днів вже назбирали 36 тисяч. Тож, усіх хмельничан пропонують допомогти дійству відбутися.

Зробивши свій внесок, ви допоможете:​

  • створити майданчик для співпраці між творчими людьми з різних міст України;
  • звернути увагу на художній переклад як важливу складову літературного процесу;
  • вплинути на освіту майбутніх перекладачів;
  • реалізувати інтелектуальний та творчий потенціал міста;
  • відкрити місто Хмельницький для культурної спільноти України.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» в Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up